Açıklama Geldi! Mayıs Ayında Büyük Düşüş Yaşandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan verilere göre mayıs ayında Türkiye genelindeki konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.7 oranında azalarak 113 bin 276 olarak kaydedildi. İstanbul 18 bin 435 konut satışı ve yüzde 16.3’lük payıyla en yüksek satış hacmine sahip oldu. Ankara 11 bin 196 konut satışı ve yüzde 9.9’luk payıyla ikinci sırada yer alırken Antalya ise 6 bin 158 konut satışı ve yüzde 5.4’lük payıyla üçüncü oldu.

İstanbul Konut Satışlarında En Yüksek Paya Sahip

En az konut satışının gerçekleştiği iller ise sırasıyla Ardahan Hakkari Bayburt ve Tunceli oldu. Ocak-mayıs dönemindeki konut satışlarına bakıldığında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.3 oranında bir azalış yaşandığı görüldü. Bu dönemde 482 bin 143 adet konut satışı gerçekleştirildi.  İpotekli konut satışlarına gelince mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.3 oranında bir azalış görüldü ve toplamda 27 bin 476 adet ipotekli konut satışı gerçekleşti. İpotekli satışların toplam konut satışları içindeki payı ise yüzde 24.3 olarak kaydedildi.

İpotekli Konut Satışları %6.3 Azalış Gösterdi

Ocak-mayıs döneminde ise ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16.7 oranında azalarak 108 bin 67 olarak gerçekleşti. Mayıs ayında gerçekleşen ipotekli satışların 9 bin 249’u ilk el satışı olarak kaydedildi. Diğer konut satışlarına bakıldığında ise mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 82 oranında bir azalış yaşandığı görüldü.

Mayıs Ayı
Mayıs Ayı

Yabancılara Yapılan Konut Satışlarında Büyük Düşüş

Toplamda 85 bin 800 adet diğer konut satışı gerçekleşti. Ocak-mayıs döneminde ise diğer konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16.2 oranında azalarak 374 bin 76 olarak kaydedildi. İlk el konut satışlarına gelince mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.7 oranında bir artış yaşandı ve toplamda 34 bin 413 adet ilk el konut satışı gerçekleşti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Açıklama Geldi! Mayıs Ayında Büyük Düşüş Yaşandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin