Alerjisi Olanlar Dikkat! Bu Havalar Sizi Hasta Edebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar iklim değişikliğinin alerjik reaksiyonların şiddetini artırdığı konusunda uyarıyor. Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu çevresel faktörlerin alerjik hastalıkların görülme sıklığını ve şiddetini artırdığını belirtiyor. İklim değişiklikleri hava kirliliği paketli gıdaların tüketimi kimyasal maddelerin yaygın kullanımı gibi etkenler alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Son 10 yılda anafilaksi denilen şiddetli alerjik reaksiyonların sıklığında 7 kattan daha fazla bir artış gözlemlenmiştir.

Çevresel Faktörler Alerjik Reaksiyonları Tetikliyor

Alerjik reaksiyonlar bağışıklık sisteminin normalde zararsız olan maddelere aşırı tepki vermesi sonucunda ortaya çıkar. Polen ev tozu akarı hayvan tüyleri böcek ısırıkları gıdalar ve ilaçlar gibi alerjenler bu reaksiyonlara neden olabilir. Astım saman nezlesi egzama besin alerjileri ve ilaç alerjileri gibi çeşitli rahatsızlıklar alerjik hastalıklar arasında yer alır.

Anafilaksi ise en ciddi ve hayatı tehdit eden bir durumdur. Anafilaksi vücudun hızlı bir şekilde bir alerjene aşırı tepki göstermesi sonucu ortaya çıkar ve solunum güçlüğü dudak veya yüzde şişlik mide bulantısı gibi belirtiler gösterebilir. Anafilaksi acil bir tıbbi durumdur ve derhal tedavi edilmelidir. Aksi halde anafilaktik şok adı verilen hayati tehlikeli bir durum gelişebilir.

Anafilaksi Sıklığında Endişe Verici Artış

Doç. Dr. Nacaroğlu anafilaksi riski taşıyan bireylerin adrenalin oto enjektörlerine sahip olmalarının önemine dikkat çekiyor. Adrenalin oto enjektörleri anafilaktik reaksiyonlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmek için kullanılan araçlardır. Bu enjektörler anafilaksi sırasında adrenalin dozunu hızlı bir şekilde vermek amacıyla tasarlanmıştır. Anafilaksi riski taşıyan bireyler enjektörü doğru bir şekilde kullanmayı öğrenmeli ve her zaman yanlarında taşımalıdır.

Alerji
Alerji

Adrenalin Oto Enjektörleri Hayati Öneme Sahip

Besin alerjilerinin özellikle çocuklarda anafilaksi riskini artırdığına dikkat çeken Doç. Dr. Nacaroğlu okulların ve diğer eğitim kurumlarının adrenalin oto enjektörlerini bulundurması gerektiğini vurguluyor. Öğretmenler okul hemşireleri ve diğer sağlık görevlilerinin adrenalin oto enjektörü kullanımı ve acil durumlarda müdahale eğitimi alması gerektiğini söylüyor. Ayrıca alerjen maruziyetinin yüksek olduğu yerlerde restoranlar oteller alışveriş merkezleri gibi halka açık alanlarda da adrenalin oto enjektörlerinin bulunması öneriliyor. Bu enjektörler anafilaksi gibi ciddi alerjik reaksiyonlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etme yeteneği sağlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Alerjisi Olanlar Dikkat! Bu Havalar Sizi Hasta Edebilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin