Bakan Tekin: ‘’Eğitimciler, Farklılıklarını Bir Kenara Koyarak İşine Odaklanmalıdır’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ev sahipliğinde öğretmenler günü programı düzenlendi. Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ndeki öğretmenler günü programında konuşan Bakan Tekin, ‘’Eğitimcilerimiz siyasi görüşlerinden sendikal aidiyetlerine, etnik kökenlerinden dini inançlarına, ekonomik durumlarından toplumsal konumlarına kadar tüm farklılıklarını bir yana bırakarak işine odaklanmalıdır’’ dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’da 24 Kasım Öğretmenler Günü için özel bir program hazırlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlerin katıldığı programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ev sahipliği yaptı. Ankara’da gerçekleştirilen programda öğretmenlere seslenen Bakan Tekin, ‘’Ülkemiz hem 2053 hem de 2071 hedefleri doğrultusunda ilerlemektedir. Eğitimcilerimiz, milli ve manevi değerleri yüksek, ahlaklı, insani açıdan zengin, kültürel değerler kazanmış ve bu değerleri özümsemiş insanlar yetiştiriyor. Güzel bakan, düşünen ve eyleme geçiren nesiller öğretmenlerin ellerinde yetişiyor. Okul öncesi eğitiminden 12’nci sınıfa kadar dönemde öğretmen çağımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi birikimi, beceri ve tutumlar kazanan, davranışlar edinen öğrenciler yetiştirtiyor. Öğretmenler, gecelerini gündüzlerine katıyor. Büyük bir emek veriyor. Ülkemizin eğitim ile öğretiminin temelini oluşturan hem aklıselim hem de kalbiselim, milli bilince sahip nesillerin yetişmesi için öğretmenlerimizle birlikte eğitim politikalarının gelişmesi için çalışmaktayız’’ diye konuştu.

 

‘’Eğitimcilerimiz Meslek Hayatları Boyunca Gelişime Açık Olmalıdır’’

Eğitimcilerin meslek hayatları boyunca gelişime ve yenilenme açık olmaları gerektiğinin altını çizen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘’Öğretmenlerimizin, ihtiyaçlarının farkındayız ve bunu dikkate almaktayız. Zira, eğitimcilik bir kariyer mesleğidir. Gelişim daima sürmelidir’’ dedi. Bakan Tekin, ‘’Biz de eğitimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Eğitim faaliyetlerinin hem daha hızlı hem de verimli olması için çalışacağız. Öğretmenlerimizin, toplumsal alanda hak ettiği saygınlık ve itibarın sağlanması ise önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Biz, öğretmenlerimize öncelik veriyoruz. Eğitimcilerin, toplumsal alanda yüceldiği bir ortamda eğitimin kalitesi de sürekli olarak gelişim sağlayacaktır. Öğretmenlerimizin eğitim ile ilgili fikirleri ve eleştirileri ise bizim için avantaj olarak görülmektedir’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin: ‘’Hepimiz Sorumluluklarımızın Farkında Olmalıyız’’

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen programda eğitimciler ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘’Eğitim alandaki tüm sorumluluğun Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine yıkılması doğru değildir. Bu noktada tek sorumluluk sahibi ne okullar ne de öğretmenlerdir. Toplumsal olarak sorumluluk sahibi olduğumuzun farkında olmalıyız’’ diye konuştu. Bakan Tekin açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Eğitim alanında eleştiri veya öneri getiren herkese sorumluluklarını hatırlatma görevimiz bulunuyor. Sokaktaki esnaftan sivil toplum örgütü mensuplarına, yerel yöneticilerden kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara kadar herkesin eğitim alanında sorumluluğunun bulunduğunu açıkça ifade etmemiz gerekiyor. Ülkemizin eğitim alanındaki vizyonu, hayalleri için hepimizin çalışması ve sorumluluklarının bilincinde hareket etmesi gerekiyor. Seferberlik bilinci ile hareket edilmesi gereken bir konudan söz ettiğimi belirtmek zorundayız. Öğretmenlerimiz arasında birlik ve beraberlik ruhu canlı tutulmalı ve korunmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak köy okullarındaki öğretmenlerimizden, ülkemizin en ücra köşesindeki okullarda görev alan öğretmenlere kadar herkese karşı tutkulu şekilde destek olmak zorundayız. Öğretmenlerde birbirlerine karşı eksik noktaları giderecek, hukuklarını koruyacak ve tutkun olacak şekilde destek olmalıdır. Bu şekilde bir çalışma sistemi kurmak zorundayız.’’

‘’Dedikodu ve Yalan Haberlere İtibar Edemeyiz’’

Öğretmenler arasındaki birlik ve beraberlik duygusunun güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘’Siyasi görüşten sendikal aidiyete, dini inançtan etnik kökene, ekonomik durumdan sosyal statüye kadar tüm farklılıklar bir yan itilmeli ve işimize odaklanmalıyız. Birlik ve beraberlik ruhunun bozulmasına neden olacak yalan haberlerden dedikodulara, fitne ve fesat unsurlara karşı birlik olmalıyız. Bunları bir yana bırakmalıyız. Bu tarz dedikodu ve yalanlara itibar etmemeliyiz. İşimizi, büyük bir aşk ve şevkle yapmak için gayret göstermeliyiz’’ dedi. Bakan Tekin, ‘’İnternette yer alan, sosyal medyada yayılan, popülizm etkisinde bulunan siyasetçi ve benzer unsurlara itibar etmemeliyiz. Emeklerimizi sabote etmek için art niyetli şekilde girişimlerde bulunanları dikkate almayınız. Öğretmenlerimiz, ülkemizi bugünlere taşımıştır. Müreffeh nesillerin yetişmesi için çabalamış, rehberlik yapmış, çocuklarımızın büyümesini ve gelişmesini sağlamış, şefkat ve yurt sevgisine sahip öğretmenlerimize teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Tekin: ‘’Eğitimciler, Farklılıklarını Bir Kenara Koyarak İşine Odaklanmalıdır’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin