Cevdet Yılmaz: “Kamuda Mali Disiplini Koruyacağız”

Cevdet Yılmaz
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sabah saatlerinde Rize’ye gelerek bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Rize Valiliği’ni ziyaret eden Yılmaz, ardından Rize Belediyesi’ni ziyaret etti ve son olarak AK Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret etti. Rize Ticaret Borsasında düzenlenen ‘Rize İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katılan Yılmaz, toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Orta Vadeli Program hakkında bilgi vererek, “İstişare ve ortak akıl, doğru politikaların belirlenmesi ve uygulanması konusunda son derece etkili bir araçtır. Bu nedenle bugün iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmek benim için son derece önemli. Orta Vadeli Programı, uzun bir çalışmanın ardından tamamladık ve Cumhurbaşkanı’nın destekleriyle ilan ettik. Programın gücü, sadece iyi politikalardan değil, aynı zamanda güçlü bir siyasi iradeden kaynaklanıyor. Kamu, sivil toplum ve iş dünyası temsilcilerinin ortak akılla hazırlanmış olması da büyük bir öneme sahiptir. Programın temel hedefleri arasında, öncelikle Şubat depreminin yaralarını iyileştirmek ve gelecekte benzer felaketlerin önüne geçmek bulunmaktadır. Bu dönemde büyük bir yatırım gerekecek, ancak bu yatırım geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmamızı sağlayacak. Ayrıca, sel ve heyelan gibi doğal afetlere karşı riskleri azaltacak yatırımlar da programın önemli bir parçasıdır” dedi.

Yılmaz, gelecek yıldan itibaren enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesinin hedeflendiğini ve bu hedefe ulaşmak için çeşitli politikaların hayata geçirileceğini belirtti. Ayrıca, büyüme, istihdam ve üretim odaklı bir büyüme stratejisinin benimsendiğini ve bu stratejiyle ekonominin daha sağlam temellere oturtulacağını vurguladı. Sosyal adalet ve refahın da ön planda olduğunu söyleyerek, gelir düzeyi düşük kesimlerin desteklenmesi ve refahlarının artırılması için çalışacaklarını ifade etti.

Yılmaz, programın başarılması için mali disiplini koruyacaklarını, kaynakları doğru alanlara yönlendireceklerini ve verimli kullanacaklarını, para politikalarını güncelleyeceklerini ve enflasyonu kontrol altına alacaklarını belirtti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cevdet Yılmaz: “Kamuda Mali Disiplini Koruyacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin