Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı İçin Neler Yapılabilir?

Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı İçin Neler Yapılabilir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte çocuklarda teknoloji bağımlılığına yönelik alınabilecek önlemlere dikkat çekti. Bilge, Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte yürütülen araştırma sonuçlarına göre, ilkokul 2. Sınıfa giden öğrencilerinin yalnızca yüzde 29.7’sinin günlük zaman diliminde bir saat oyun oynadığını, yüzde 42,5 gibi büyük bir kısmının ise bir saat televizyon izleyip bilgisayar kullanarak zaman geçirdiğini ifade etti.

10 Mayıs “Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” dolayısıyla açıklamalarda bulunan Bilge, fiziksel aktivitenin, kas ve eklemlerin kullanılmasıyla gerçekleşen bedensel hareketler olduğunu belirtti. Fiziksel aktivitenin, bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde önemli bir araç olduğuna işaret eden Bilge, Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, bulaşıcı olmayan hastalıkların ölümlerin yüzde 70’ini oluşturduğunu vurguladı. Fiziksel aktivitenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çocukları fiziksel aktiviteye yönlendirmenin önemli olduğunu belirtti.

Bu hastalıkların yılda 17.7 milyonunu kardiyovasküler hastalıklar, 8.8 milyonunu kanserler, 3.9 milyonunu solunum yolu hastalıkları ve 1.6 milyonunu ise diyabet oluşturduğuna dikkat çeken Bilge, fiziksel aktivitenin bu hastalıkların riskini azalttığını vurguladı. Bilge, çocukların teknoloji kullanımını sınırlandırmak ve fiziksel aktivitelerini artırmak için ailelere düşen görevleri de sıraladı.

Çocuklar Teknoloji Bağımlılığından Kurtulmak İçin 60 Dakika Fiziksel Aktivite Yapmalı

Çocukların günlük fiziksel aktivite süresinin en az 60 dakika olması gerektiğini belirten Bilge, ailelerin çocuklarına örnek olmaları, evde aktivite zamanı yaratmaları ve açık hava etkinliklerine katılmalarını teşvik etmeleri gerektiğini ifade etti. Bilge, ayrıca çocukların teknoloji kullanımını sınırlayarak, haftada 2 saatlik ekran süresi kuralını uygulayabileceklerini de belirtti.

Bu şekilde çocukların teknoloji bağımlılığı önlenerek fiziksel ve zihinsel sağlığının korunabileceğini vurgulayan Bilge, ailelerin çocuklarına sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak için bilinçli ve düzenli bir şekilde teknoloji bağımlılığından kurtulmak adına hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, teknoloji bağımlılığına karşı alınabilecek önlemler konusunda açıklamalarda bulundu.

Bilge, 10 Mayıs “Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, fiziksel aktivitenin, günlük yaşam içerisinde kas ve eklemleri kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olduğunu vurguladı.

Çocukların teknoloji bağımlılığına karşı önlem alınması gerektiğini belirten Bilge, çocukların fiziksel aktivitelerine zaman ayırmaları için teşvik edilmesi gerektiğini ve teknoloji kullanımının sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ailelerin çocuklarına örnek olmaları ve birlikte fiziksel aktiviteler yapmalarının da önemli olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı İçin Neler Yapılabilir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin