Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesi kararıyla ilgili açıklama yapıldı. Erbakan, ‘’Ülkemiz tarafından bu karar yeniden değerlendirilmelidir’’ dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, NATO Liderler Zirvesi’ni ve İsveç’in üyeliğe kabul edilmesini değerlendirdi. İsveç’in NATO üyeliği sürecinin onay almasıyla birlikte yeni bir boyut kazandığına dikkat çeken Genel Başkan Erbakan, ‘’Cumhurbaşkanımız tarafından İsveç’in NATO üyeliğine kabul protokolünün TBMM’ye götürüleceği açıklandı. İsveç’in üyeliği kabulü ülke gündemimiz de geniş yankı uyandırdı’’ diye konuştu.
‘’İsveç’in Üyeliğinin Onayı Haklı Tepkilere Neden Oldu’’
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘’ Hükümet yetkileri tarafından sürecinden başından itibaren İsveç’in terör örgütleri mensuplarını himayesi altında tuttuğu ve teröristleri hukuka aykırı şekilde teslim etmediği belirtildi. İsveç’in başta İslamiyet’e karşı çirkin provokasyonlara göz yumarak destek olduğu söylendi. Ülkemizin bütün ikaz ve ihtarlarına rağmen önemli bir adım atılmadığı ortadadır. Müslümanların kutsal değerlerine yönelik saldırılara müdahale etmemesi ve hatta teşvik edici rol üstlenmesi nedeniyle İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanması haklı tepkilere neden oldu’’ şeklinde konuştu.
Fatih Erbakan: ‘’Hangi Kazanımlar Elde Edildi?’’
Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesi ile hangi kazanımları elde ettiği sorusunu gündeme getiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklamasına şöyle devam etti:
‘’NATO üyeliğinin yolu açılması halinde İsveç’in Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılmasını desteklemesi ve vatandaşlarımızın vize alırken zorluk yaşamaması için esneklik sağlanması gibi vaatler anlam taşımamaktadır. Madrid’de gerçekleştirilen zirvede İsveç tarafından verilen sözler yerine getirilmemiştir. Başta İslamiyet’e ve kutsal değerlerimize karşı saldırılar, akabinde ise terör örgütlerinin himaye edilmesini daha ileri bir noktaya taşıdılar. Ülkemiz tarafından yapılan ikazlar dikkat alınmadı. Türkiye, batı ülkeleri ile ilişkilerinde hayal kırıklıkları yaşamıştır. Cumhurbaşkanı tarafından belirtildiği gibi Avrupa Birliği’nin kapısında 50 yıldan uzun süredir bekletilmekteyiz. Hükümetten beklentimiz batı ülkeleriyle ilişkilerimizde yeni bir hayal kırıklığının yaşanmasına sebebiyet verilmemesidir. Bu yüzden İsveç’in üyeliği yeniden değerlendirilmelidir.’’