Hamileler Dikkat! Hipertansiyon Var İse Riskli Bir Gebeliktesiniz

Gebelik döneminde ortaya çıkabilen hipertansiyon, anne ve bebek için ciddi sonuçlara neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Soner Pul yüksek tansiyonun bebeğe yeterli besin ve oksijen geçişini engelleyebileceğini bebeğin büyümesini ve iç organ gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebelik döneminde ortaya çıkabilen hipertansiyon, anne ve bebek için ciddi sonuçlara neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Soner Pul yüksek tansiyonun bebeğe yeterli besin ve oksijen geçişini engelleyebileceğini bebeğin büyümesini ve iç organ gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Ayrıca hipertansiyon durumunda bebekte suyun azalması hareketlerin azalması beynin yeterli kan alamaması ve hipoksi (oksijen azlığı) gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Hipertansiyonun Anne Üzerindeki Etkileri ve Tehlikeleri

Op. Dr. Soner Pul 17 Mayıs Hipertansiyon Günü vesilesiyle, gebelik döneminde yüksek tansiyonun etkileri hakkında bilgi veriyor ve hamilelikte düzenli tansiyon ölçümlerinin önemini vurguluyor. Gebelik sürecinin çoğu kadında normal seyrettiğini ancak bazen tehlikeli olabilen bir yolculuk olduğunu ifade ediyor. Bazen hipertansiyonun ilerleyen seviyelerde anne karnında bebek ölümüne bile yol açabildiği görülebilir.

Hipertansiyonun Bebek Üzerindeki Etkileri ve Riskleri

Türkiye’de yetişkinlerin üçte birinde görülen yüksek tansiyonun kalp sorunları beyin kanaması ve inme gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Op. Dr. Soner Pul gebelik sürecinde hekimlerin tansiyon yükselmesi riski taşıyan anne adaylarını tespit etmeye çalıştığını ve önlemler aldığını söylüyor. Hareketsiz yaşam tarzı obezite hızlı kilo alma diyabet gebelik şekeri sinirli ve stresli yaşam gibi faktörlerin riskli hastalar arasında yer aldığını belirtiyor.

Hipertansiyonun Tedavi ve Önleme Yöntemleri

Op. Dr. Soner Pul hipertansiyonla mücadelede yapılması gerekenleri açıklarken gebelik döneminde düzenli beslenme sakin yürüyüşler stresli ortamlardan ve aşırı yorgunluktan kaçınmanın önemine değiniyor. Tansiyonun evde takip edilmesi ve kadın doğum uzmanıyla paylaşılması gerektiğini söylüyor. İlaç tedavisine rağmen istenilen düzeyde tansiyon kontrolü sağlanamıyorsa anne ve bebeğin durumunun değerlendirilerek doğum planlanabileceğini belirtiyor.

Hipertansiyonun kesin tedavisinin doğum olduğunu vurguluyor ve bu nedenle gebelik tansiyonu olan hastaların 3. Basamak hastanelerde takip edilmesi gerektiğini söylüyor. Gebelik sürecinde hipertansiyon ciddi bir problemdir ve ihmal edilmemelidir. Bu nedenle tansiyon kontrolünün önemine dikkat çekmektedir. Hipertansiyonun anne ve bebek sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu için dikkatli olunması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamileler Dikkat! Hipertansiyon Var İse Riskli Bir Gebeliktesiniz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin