Karslı kadınlar imeceyle ballı köme yapımına başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ın Kağızman ilçesinde kadınlar, imeceyle ballı cevizli köme yapmak için kolları sıvadı.

Geleneksel yöntemlerle ürünler hazırlayan kadınlar, cevizli sucuk ve köme yapımı öncesi çiçek balı, pekmez ve unu krema şeklinde hazırlıyor.

Daha önce sucuk şekli verilerek uzun iplere dizilip kurutulan ceviz içi hazırlanan karışıma batırılıyor.

Kazanlardan alınarak kurutulmaya bırakılan ballı ceviz sucuklar bir müddet güneşte kurutuluyor. Daha sonra ufak parçalar haline getirilen sucuklar, kış sofraları için hazır hale geliyor.

İmeceye katılanlardan Yıldız Bingöl, AA muhabirine, bahçelerinden topladıkları cevizleri kırarak dizdiklerini, bir süre kuruttuktan sonra köme için hazır hale getirdiklerini söyledi.

Kömede bal kullanılmasının önemine değinen Bingöl, “Köme hamuru şekerli olduğu zaman kuru ve sert olur ama bal çoğunluğu olduğu zaman yumuşak ve ömrü uzun olur, yemesi de çok lezzetli olur.” dedi.

Bingöl, kömelerin unlama işleminin ardından hazır hale geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karslı kadınlar imeceyle ballı köme yapımına başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin