KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: ‘’Türk Askerleri İlelebet Kıbrıs’ta Kalacak’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar tarafından Bolu’daki Rauf Denktaş heykelinin açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta güven ve barışı Türk askerinin varlığının sağladığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi programa katılmak için geldiği Bolu’daki ziyaretlerine devam ediyor. Bolu Belediyesi ve Emekli Subaylar Derneği’nin ortak çalışması sonucu Bolu’nun Kalıcı Konutlar Bölgesi’ndeki dönel kavşağa KKTC Kurucusu Rauf Denktaş’ın heykeli yapıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar tarafından açılışı gerçekleştirilen heykel törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç ile birlikte Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, KKTC’nin eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş katıldı. Törene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

‘’Kıbrıs’ın Devleti Olmasa Varlığını Sürdüremezdi’’

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıldığı törene Kıbrıs Gazileri de iştirak etti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ‘’Kıbrıs’ta bir devlet kurulmasıydı eğer adadaki vatandaşlarımızın varlığını sürdürmesi mümkün olmazdı. Rauf Denktaş bir mücahit olarak zamanında çalıştı. Kıbrıs Kurtuluş Anlaşması’nın yapılmasına giden süreçte müzakereci olarak görev aldı. Rauf Denktaş’ın Kıbrıs için mücadelesi adadaki halkın gönlüne girmesini ve taht kurmasını sağladı. 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması ile dünyaya önemli bir mesaj verdi; Kıbrıs’ta Türk ve Rumların arasında bir anlaşma yapılacaksa eğer, iki tarafında işbirliği içerisinde olması gerektiğini ve kurucu devlet egemenliği temelinde anlaşma yapılması gerektiğini haykırdı’’ diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: ‘’Türk Askeri Kıbrıs’ta Kalacak’’

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türk askerlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmasının önemine değindi. Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Eski Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Denktaş bizlere her zaman 1973’te Türk askerini yeniden adaya getirmiş Cumhurbaşkanı olarak anılmak istediğini söylerdi. Rauf Denktaş’ın döneminde Türk askerleri Kıbrıs’a ayak bastı. Kıbrıs Barış Harekatı çerçevesinde Türk askerleri geldi. Türk askerinin Kıbrıs’ta bulunması adadaki vatandaşların barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamasını sağladı. Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığına bağlı olarak güvenlik sağlandı. Türk askerleri, ilelebet Kıbrıs’ta kalacaktır. Türk askerinin varlığı hem koruyucu güç olması hem de barış gücü olmasından dolayı önemlidir. Doğu Akdeniz bölgesindeki istikrarın sağlanması; stratejik seviyede ulusal çıkarlar, bölgedeki denge unsuru gibi faktörler dikkate alındığında Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığı ile sürdürülüyor. 1974’te Türk askerinin gelişinden sonra ada yaşayan kimsenin burnu dahi kanamamış, çatışma ortamı oluşmamıştır. 1974 yılından itibaren Kıbrıs’ta barış devam etmektedir.’’

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: ‘’Türk Askerleri İlelebet Kıbrıs’ta Kalacak’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin