Markette En Çok Fiyatı Artan Ürün Belli Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şemsi Bayraktar TZOB Başkanı olarak Haziran ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarındaki değişimleri değerlendirdi. Bayraktar elma kuru üzüm patlıcan havuç kuru incir ve maydanoz gibi ürünlerde marketteki fiyatların üretici fiyatlarına göre oldukça yüksek olduğunu belirtti. Özellikle elmanın markette 4.4 kat kuru üzüm ve patlıcanın 3.6 kat havuçun 3.3 kat kuru incirin 3.2 kat ve maydanozun 3.1 kat daha pahalıya satıldığını ifade etti. Haziran ayında markette 39 ürünün fiyatında 23’ünde artış 16’sında ise düşüş olduğunu söyledi.

Market Fiyatlarında Patlıcan Öne Çıkıyor

Bayraktar marketteki fiyatı en çok artan ürünün yüzde 47 ile patlıcan olduğunu belirtti. Patlıcanın fiyat artışını sivri biber kuru üzüm kabak kuru soğan ve zeytinyağı takip etti. Öte yandan marketteki fiyatı en çok düşen ürünün yüzde 32.3 ile karpuz olduğunu ifade etti. Karpuzu maydanoz yeşil fasulye çilek ve havuç izledi. Üretici tarafında ise haziran ayında fiyatı en çok düşen ürünün yüzde 63.3 ile havuç olduğunu belirten Bayraktar havucu karpuz çilek yeşil fasulye salatalık ve kabak takip ettiğini söyledi.

Üretici ile Market Arasındaki Fiyat Farklılıkları

Üreticide en fazla fiyat artışının ise sivri biberde görüldüğünü ifade etti. Sivri biberi yeşil soğan zeytinyağı ıspanak ve marul izledi. Bayraktar ayrıca haziran ayında girdi fiyatlarındaki değişimlere de değindi. Gübre fiyatlarında son 6 aydır düşüş yaşandığını ancak Haziran ayında artış görüldüğünü belirtti. Mazot fiyatlarının aylık bazda artış gösterdiğini ancak yıllık bazda düşüş yaşandığını söyledi. Besi yemi ve süt yemi fiyatlarının ise artış gösterdiğini ifade etti.

Market Fiyatlarını Değerlendirdi
Market Fiyatlarını Değerlendirdi

Girdi Fiyatlarındaki Değişimler Üreticileri Etkiliyor

Bayraktar üreticilerin mağdur olmaması ve üretimin etkilenmemesi için girdi fiyatlarının makul seviyelerde tutulması gerektiğini vurguladı. Spekülatif fiyat artışlarının kriz dönemlerinde yaşanmaması gerektiğini ve üreticilerin korunması gerektiğini belirtti. Bayraktar ayrıca girdi fiyatlarındaki artışların üreticileri olumsuz etkilediğini ve üretimin sürdürülebilirliği için önlem alınması gerektiğini ifade etti. Ürün maliyetlerinin kontrol altında tutulması ve spekülatif fiyat artışlarına fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı. Tarım sektörünün stabil ve adil bir yapıya kavuşturulması için çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Markette En Çok Fiyatı Artan Ürün Belli Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin