T-70 Helikopterlerinin Başmühendisi Bakın Kim

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş de TUSAŞ tasarım mühendisi olarak görev yapan Duygu Barın T-70 helikopterlerinin tasarımında başmühendislik yapmaktadır. Gazi Üniversitesi’ndeki lisans eğitimi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimini birincilikle tamamlayan Barın 3 yıl ROKETSAN’da çalıştıktan sonra TUSAŞ’a katıldı. 15 yıldır Türk savunma sanayisinin gelişimine katkıda bulunan Barın TUSAŞ tarafından üretilen Atak-1 ve 2 Gökbey gibi helikopterlerin yanı sıra Hürkuş Hürjet gibi eğitim uçakları ile Aksungur insansız hava aracı gibi birçok yerli savunma sanayi ürününün geliştirilmesinde yer almıştır.

Duygu Barın’ın Savunma Sanayisindeki Başarıları

TUSAŞ’ın son dönemde geliştirdiği önemli ürünlerden biri de T-70 helikopterleridir. Bu helikopterler Emniyet Genel Müdürlüğü Jandarma Genel Komutanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılmaktadır. Duygu Barın özellikle Orman Genel Müdürlüğü için üretilen T-70 helikopterlerin geliştirme ekibinin başında yer almaktadır. Bu helikopterlerin tamamlanması için ekibiyle birlikte gece gündüz çalışmaktadır ve bu ay içinde ikinci bir T-70’nin OGM’ye teslim edilmesi planlanmaktadır.

T-70 Helikopterlerinin Önemi ve Türkiye’deki Lisanslı Üretimi

T-70 helikopterleri Sikorsky tarafından geliştirilen S-70 helikopterinin temel alındığı bir tasarıma sahiptir. Barın bu helikopterlerin birçok bileşeninin Türkiye’de lisans altında üretildiğini belirtmektedir. İlk T-70 teslimatında Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olan Hande Tunç Albay’ın bulunduğunu hatırlatan Barın aynı şekilde ikinci teslimatta da Hande Albay’ın yer alacağını ifade etmektedir. Barın Hande Albay ile helikopterlerin kabul sürecinde güzel bir dostluk kurduklarını ve başarılı bir teslimat gerçekleştireceklerine inandığını dile getirmektedir.

Başmühendis
Başmühendis

Kadın Mühendislerin Gücü ve İşbirliği Örneği Duygu Barın ve Hande Albay

Duygu Barın ayrıca Türk savunma sanayisinde kadın istihdamının diğer ülkelere göre iyi bir seviyede olduğunu belirtmektedir. Kendisi gibi birçok başarılı kadın mühendisin savun sanayisinde çalıştığını ifade eden Barın kadınların yetenekleri ve katkılarıyla sektörde önemli bir rol oynadığını vurgulamaktadır. Türk kadınının her işi başarabileceğini göstermek adına helikopter tasarımıyla birlikte mutfak hazırlıklarıyla da ilgilenerek güçlü bir mesaj vermişlerdir. Barın Hande Albay ile birlikte ikinci T-70 teslimatını da başarılı bir şekilde gerçekleştireceğine olan inancını dile getirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
T-70 Helikopterlerinin Başmühendisi Bakın Kim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin