Uzmanlar Öneriyor: Ejder Meyvesinin Faydaları!

Türkiye'de sadece Akdeniz Bölgesi'nin ufak bir bölümünde yetiştirilen ejder meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Uzmanlar Öneriyor: Ejder Meyvesinin Faydaları!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı renkte olan ejder meyvesinin lezzetinin ardında kansere engel olmak da dahil olmak üzere birçok faydası bulunmaktadır. İçeriğinde bol miktarda vitamin, mineral, antioksidan ve lifler bulunur. Çeşitli meyve tatlılarında da kullanılan ejder meyvesi yumuşak dokusu ve içerdiği su oranıyla dikkat çeker.

Ejder Meyvesi Besin Değerleri

Bir ejder meyvesi yaklaşık olarak 300-350 gram ağırlığındadır ve bu meyvenin bir tanesi 215 kalori içerir. Diğer besin değerleri her bir ejder meyvesi için aşağıdaki gibidir:

5 gram protein, 40 miligram kalsiyum ve fosfor, 10 gram lif, 1.2 miligram demir, 385 miligram potasyum ve 3 miligram C vitamini.

Meyvenin içerisinde bulunan önemli vitamin ve minerallerin yanı sıra karoten ve polifonoller gibi antioksidan görevi gören ve vücudu çeşitli hastalıklardan koruyan doğal bileşikleri de barındırır.

Şimdi de ejder meyvesinin faydalarından bazılarına detaylı olarak göz atalım.

Ejder meyvesi kansızlığı önler!

Meyvenin düzenli tüketimi kansızlık hastalığının etkenlerinin yok edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde kan hücrelerinin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Kansızlığı önlemenin bir diğer yolu da demir içeren besinler tüketmektir. Demir açısından zengin besinlerin başında kırmızı et gelir.

Kabızlığı önler ve bağırsak problemlerini ortadan kaldırır!

Meyvenin içeriğinde yüksek miktarda lif ve probiyotik bulunmaktadır. Bu besinler özellikle bağırsak problemlerinin önüne geçer, başta kabızlık olmak üzere bağırsak kanseri, bağırsak uyuşukluğu, bağırsakların yavaş çalışması gibi durumları tedavi eder.

Erken yaşlanmanın önüne geçer!

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunmaktadır. Bu vitamin ve minerallerin yapıcı etkileri sayesinde erken yaşlanmanın önlenmesi mümkündür. Erken yaşlanmanın yanı sıra cilt sağlığı açısından da çok önemli olan C vitamini sayesinde vücutta bulunan çizgiler ve siyah noktalar yok edilebilir. Ayrıca cildin hücrelerini yenileyerek daha genç bir görünüme kavuşturur.

Vücut kilonuzu dengeli tutar!

Meyveyi uzun süre tok hissetmenizi sağlayan lifler açısından zengin bir meyvedir. Aynı zamanda diğer meyvelere oranla kalorisi düşüktür. Bu yüzden ejder meyvesi tükettiğiniz zaman hem tok hissetmiş olursunuz hem de düşük kalori sebebiyle vücudunuzun fazla kilo almasını engellersiniz. Atıştırmalık için önerilen ejder meyvesinin düzenli olarak tüketmek vücut kitle indeksinin normal aralıklarda kalmasına yardımcı olur.

Diyabet ve kolesterol hastalarına iyi gelir!

Ejder meyvesi içerisinde bulunan besin değerleri sayesinde kan şekerini belirli bir oranda düzenler ve kanın dengeli bir şekilde ilerlemesini sağlar. Ayrıca pankreas hücrelerini yenilediğinin üzerine araştırmalar halen devam etmektedir. Özellikle diyabet hastaları için önerilen ejder meyvesi aynı zamanda kolesterol hastaları tarafından da tercih edilir. İçerisinde bulunan küçük tohumlar sayesinde kolesterol seviyesini düşürür ancak tüm meyvelerde olduğu gibi ejder meyvesinin de aşırı tüketimi zararlı olabilmektedir.

Göz sağlığına iyi gelir!

Ejdere benzeyen meyve içermiş olduğu besin değerleri sayesinde başta katarakt olmak üzere birçok göz problemine iyi gelmektedir. C vitamini lens oksidasyonunu durdurulması açısından son derece önemli bir vitamindir. Ejder meyvesinin içinde yoğun miktarda C vitamini bulunur.

Depresyonu önler!

Meyve, antioksidanlar ve lifler açısından zengin olmasının yanı sıra magnezyum açısından da son derece zengin bir meyvedir. Magnezyum genellikle ruh halini düzenlemede önemli bir rol oynar. Düşük magnezyum seviyeleri olduğu zaman insanların depresyona girme ihtimalleri yükselir. Depresyon ve diğer psikolojik rahatsızlıkların önlenmesi için magnezyum açısından zengin olan besinler tüketilmelidir. Ayrıca magnezyum yaygın anksiyete bozukluğu gibi kaygı hastalıklarının da önüne geçmektedir.

Kanseri önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir!

Meyvenin içerisinde bol miktarda likopen içerir. Ayrıca ek olarak flavonoid, fenolik asit ve betalain gibi birçok antioksidan bileşik hücrelerin korunmasında önemli rol oynar.

Aynı zamanda özellikle kış aylarında meydana gelen grip, soğuk algınlığı veya bulaşıcı hastalıklardan korunmak için de bu meyve önerilmektedir. Bu meyveye ek olarak düzenli olarak egzersiz yapmak, uyku düzenini kontrol etmek ve stresten uzak durmak daha sağlıklı ve uzun bir yaşamın önünü açacaktır.

Ejder meyvesi çok nadir de olsa bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Ejder meyvesine alerjisi bulunan insanlarda genellikle bu semptomlar dillerin şişmesi, kaşıntı veya kusma olarak karşımıza çıkabilmektedir. Meyveyi diyet programınıza da yer vermek istiyorsanız diyetisyeninize başvurmanız daha yararlı olacaktır. Ayrıca bütün bunlara ek olarak ejder meyvesinin tüketilmesi idrarın kırmızı renge bürünmesine sebep olabilir ancak bu korkulması gereken bir durum değildir ve sağlığı herhangi bir şekilde tehlikeye atmamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlar Öneriyor: Ejder Meyvesinin Faydaları!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin