25. Afife Tiyatro Ödülleri Heyecanı Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25. Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin en önemli ve uzun soluklu tiyatro ödüllerinde 12 kategori belirlendi, 60 sanatçı aday gösterildi. Merve Dizdar jüri üyeleri tarafından özel ödüle layık görüldü. 1923 Müzikali ise Haldun Dormen adına verilen özel ödülün sahibi oldu.

 

25. Afife Tiyatro Ödülleri için geri sayım başladı. 60 sanatçının 12 farklı kategori altında aday gösterildiği duyuruldu. Özel ödüllerin sahipleri ise şimdiden belli oldu. Yapı Kredi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye’deki en uzun dönemli tiyatro ödülleri açıklandı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreni öncesinde aday listesi yayınlandı. 3 Ekim’de gerçekleştirilecek tören öncesi kategoriler ve aday listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Kesintisiz 25 Yıldır Sürüyor

Yapı Kredi’nin sponsor olduğu Afife Tiyatro Ödülleri kesintisiz bir şekilde 25 yıldır yapılıyor. Jüri üyelerinin oylarına göre ödül sahipleri belirleniyor. Bu yıl jüri başkanlığı görevini üstlenen Prof. Dr. Merih Tangün ise adayların belirlenme süreciyle ilgili medya mensuplarına bilgi verdi. İstanbul’da geçen son 233 oyunun sahnelendiğine dikkat çeken Jüri Başkanı Prof. Dr. Tangün, ‘’233 oyunun içerisinde hem ilk kez sahnelenen oyunlar hem de en az 10 kez sahnelenmiş oyunlar bulunuyor. Türkiye’deki tiyatroların müthiş işler yaptığını söyleyebiliriz. Biz, her birine özel olarak teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Merve Dizdar’a Özel Ödül

25’nci Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin açıklandığı basın toplantısı usta sanatçı Haldun Dormen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa’nın katıldığı toplantıda Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün ve adaylarda yer aldı. Basın toplantısında Afife Tiyatro Ödülleri’nde özel ödül almaya hak kazanan adaylar açıklandı. Yapı Kredi özel ödülü başarılı sanatçı Merve Dizdar’a verilirken; Muhsin Ertuğrul adına verilen özel ödülün sahibi Prof. Dr. Cevat Çapan oldu. Haldun Dormen ise kendisi adına verilen özel ödülü 1923 Müzikali’nin kazandığını açıkladı.

25. Afife Tiyatro Ödülleri Törenle Verilecek

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 3 Ekim’de düzenlenecek olan büyük bir törenle sahiplerine teslim edileceğini belirten Jüri Başkanı Tangün, ‘’Cumhuriyetin 100. Yılını kutladığımız bu sene Afife Tiyatro Ödülleri’nin de 25 yaşına girişini kutluyoruz. İki kutlama bir araya geldiği için mutlu ve gururluyuz. Ödül törenimizin babası konumunda Haldun Dormen yer almaktadır. Katkıları bizim açımızdan paha biçilemez.  Geçtiğimiz sezon hem kalite hem de zengin içerikleri bakımından muhteşem bir tiyatro dönemi yaşandı. 233 adet oyun listemizde yer aldı. Aday belirleme süreci bizim için zor oldu. Sisteme seçtiğimiz oyunların kayıtlarını hızlıca yaptık. Binin üzerinde oy verildi. Süreç şeffaf şekilde yürütüldü. Adayları belirlemenin heyecanını yaşıyoruz’’ diye konuştu.

Haldun Dormen: ‘’Hayallerim Gerçekleşti’’

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Haldun Dormen ise 25. Afife Tiyatro Ödülleri basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mutlu ve heyecanlı olduğunun altını çizen Haldun Dormen, ‘’10 yaşındayken kurduğum hayalin gerçekleştiğini görüyorum. 25. Afife Tiyatro Ödülleri kutlanıyor. 25 yaşına geldi. Bunu nasıl yaptığımı bilmiyorum, lakin becerdiğim görülüyor. Yapı Kredi’ye desteklerinden ötesi müteşekkir durumdayız. Tiyatro oyunlarını imkanlarım dahilinde takip etmeye özen gösteriyorum. Bu gidişatın güzel ilerlediği görülüyor. Bu şekilde de sürecine inanıyorum. Benim adıma verilen özel ödülü 1923 oyunu kazandı. Atatürk ile ilgili olması da heyecanımı artırdı. Sadece o ödülün takdimini yapacağım’’ şeklinde konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
25. Afife Tiyatro Ödülleri Heyecanı Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin