60. Altın Portakal Film Festivali Yapılmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

60’ıncı yılı kutlanacak olan Altın Portakal Film Festivali için radikal bir karar alındı. Festivalin iptal edildiği açıklandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından kamuoyu ile paylaşılan iptal kararı büyük tepki çekti.

‘’Bizim Tarafımız Sinemadır’’

7 ile 14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl yapılmayacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘’İptal kararının alınmasında belediyemizin dışındaki faktörler etkili olmuştur. Hem Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik suçlamalar hem de şahsıma yönelik karalamaları iade ediyorum. Bizim tarafımız daima sinema olmuştur. Film festivali hem şehrimizin hem de ülkemizin önemli markaları arasında bulunmaktadır. Ev sahibi olarak tarafımızı sinemadan yana belirledik’’ diye konuştu.

‘’Sinema Emekçilerinin Yanındayız’’

Bu yıl 60’ıncı senesine girecek olan Altın Portakal Film Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘’Film festivalimiz aynı zamanda uluslararası arenada da ülkemizin markaları arasında yer almaktadır. Yıllar boyunca devam etmiştir. 2023 yılında 60’ncı yılına girecekti. Lakin, gelinen son noktada sinema emekçilerinin hakları yenilmektedir. Buna asla izin veremeyiz. Bazı kişiler tarafından malzeme olarak kullanılmak istenen festivalimizin üzülerek iptal olduğunu açıklıyorum. Bu kararı alırken hem sinemasever vatandaşlarımızı hem de sinema emekçilerini düşündük’’ ifadelerini kullandı.

Altın Portakal Film Festivali Özüne Dönecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘’ Altın Portakal Film Festivali siyasetin üstünde yer almaktadır’’ dedi. Başkan Muhittin Böcek açıklamasına şöyle devam etti:

‘’ Altın Portakal Film Festivali kimsenin elinde malzeme olarak kullanılamaz. Siyasi amaçları için festivali kullanmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Festivalin yönetmenliğini üstlenen kişi başta olmak üzere sanat ekibi tarafından süreç yanlış yönetildiği için kriz çıktı. Film festivalimizin özü itibariyle ulusal kategorinin eklenmesi için çalıştım. Yaşananları kabul etmemiz düşünülemez. Sanat ekibi ve yönetmenin görevi sona ermiştir. Bu şahıslar karmaşaya neden olmuştur. Bu yıl festivalimizin yapılmayacağını üzülerek belirtiyorum.’’

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
60. Altın Portakal Film Festivali Yapılmayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin