94 Yaşındaki Kore Gazisi, Atatürk’ü Anlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

94 yaşındaki Kore Gazisi Osman Yaşar Eken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıl dönümünde hem anılarını hem de duygularını paylaştı. Ulu Önder’in TBMM’ye üstü açık arabasıyla gittiğini belirten Gazi Eken, ‘’Her sabah 09:00 ile 09:30 arasında yoldan geçerdi. O geçerken biz de dışarı çıkar el sallardık. Atamızı yolcu ederdik’’ dedi.

Kore ve Kıbrıs’ta cephede savaşarak Gazi unvanını alan Osman Yaşar Eken, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili anılarını paylaştı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıl dönümünde konuşan emekli astsubay 94 yaşında bulunuyor. Atatürk’ü çocukken görme mutluluğunu yaşadığını belirten Kore Gazisi Osman Yaşar Eken, ‘’1936 yılında ben ilkokulda eğitim görüyordum. Ankara’daki Mimar Kemal İlkokulu’nda okudum. Atamız, her gün 09:00 ile 09:30 saatleri arasında TBMM’ye giderdi. Üstü açık bir otomobili vardı. Çankaya’dan TBMM’ye doğru üstü açık otomobiliyle yolculuk ederdi. Biz, onun okulumuzun önünden geçtiği saati öğrenmiştik. Hepimiz onu beklerdik’’ diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geçişini kuğuya benzeten 94 yaşındaki Kore Gazisi Osman Yaşar Eken, ‘’Çankaya’dan TBMM’ye doğru giderken Atatürk Bulvarı’nın önünden geçerdi. Üstü açık otomobili ile yavaş yavaş yol alır, adeta bir kuğuya benzerdi. Ben ve sınır arkadaşlarım Atamızın yoldan geçeceği saati öğrendiğimiz için beklemeye başlardık. Mimar Kemal İlkokulu’nun camlarından Atatürk’e el sallamaya başlardık. Atamız ve yaveri de bizlere karşılık verirdi. Atamızı, Meclis’e yolcu ederdik’’ ifadelerini kullandı.

‘’Atamızı Görmek En Büyük Heyecanımızdı’’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü görmekten dolayı yaşadığı gururu ifade eden Kore Gazisi Osman Yaşar Eken, ‘’Bizim için Atamızın okulumuzun önünden geçeceği saati beklemek çok güzel bir heyecandı. En büyük heyecanımız Atatürk’ü görmek olurdu. Onun gelişini beklememiz çok heyecanlıydı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü görmekten dolayı çok mutlu ve gururluyum. Çocukluğumda Atatürk’ü görmenin verdiği heyecan benim asker olmamı sağladı. Atamıza karşı duyduğumuz hem büyük bir hayranlık ve bağlılığı hem de onun ideallerini ve kurallarını geleceğe taşıdık. Atatürk karşı duyulan sevgiyi herkesin taşıması gerekmektedir. Ülkemiz, Atatürk’ün idealleri ile bugünlere gelmiştir ne mutlu bize’’ şeklinde konuştu.

‘’10 Kasım’ı Hiç Unutamadım’’

Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e taşındığı törenle ilgili açıklama yapan Kore Gazisi Osman Yaşar Eken, ‘’Kore savaşından geri döndüğümde kayıtlara şehit olarak yazılmışım. Ben, Türkiye’ye geri dönmüştüm ama 45 gün izne çıktım. Silah arkadaşlarımın tayinleri çıktı ama benim tayinim çıkmadı. En nihayetinde 3 ay sonra İstanbul’da görev alacağım belirlendi. Ben trenle İstanbul’a giderken Atamızın da naaşı Çankaya’dan geldi. 1953 yılının Kasım ayında naaşı Ankara’ya taşındı. Törene katılamamak hayatımın en büyük üzüntüsüdür. Trendeyken naaşının taşındığını gördüm, generaller ve amiraller tarafından top arabaları çekildi. Törene çok sayıda devlet başkanı ve kral katıldı. Bizim Atamız onların ayaklarına gitmemiştir. Daima hem ruhumuzda hem de gönlümüzde yaşamaya devam edecek’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
94 Yaşındaki Kore Gazisi, Atatürk’ü Anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin