Amerika Üssüne Girmek İstediler! Polis İzin Vermedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek için Adana’daki İncirlik Üssü önünde protesto gösterisi düzenledi. Konvoya, İstanbul’dan yola çıkan araçlar da katıldı. Göstericiler, İsrail’in Filistin’e karşı yürüttüğü saldırıları kınayarak “İsrail, Filistin’den defol”, “Filistin’e özgürlük”, “Kudüs Filistin’in başkentidir” gibi sloganlar attı. İncirlik Üssü’nün İsrail’e lojistik destek sağladığına dikkat çeken göstericiler, İsrail’in saldırılarına karşı durulması çağrısında bulundu. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak göstericilerin Sezai Karakoç Bulvarı’nda miting yapmasına izin verdi. Yaklaşık 2 saat süren protesto gösterisi, olaysız şekilde sona erdi.

Protestocu konvoyun İncirlik Üssü çevresine yaklaştığı saatlerde, bazı göstericiler tarlalardan üsse girmeye çalıştı. Ancak polis ekipleri buna müdahale ederek, atlı polisler ve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte grubu dağıtmak için biber gazı ve TOMA’lar kullandı. Göstericiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Olaylar sonucunda herhangi bir yaralanma veya tutuklama olmadı.

Amerika Üssüne Girmek İstediler
Amerika Üssüne Girmek İstediler

Dua Edip Dağıldılar

Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, İncirlik Hava Üssü’ne girmeye çalışan göstericilere seslenerek, olayların sona ermesi için çağrıda bulundu. İnci, 6 polis memurunun olaylar sırasında yaralandığını belirterek, hastanede tedavi gördüklerini söyledi. Göstericilere seslenen İnci, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı ve olayların daha da büyümemesi için sükunet içinde dağılmaları için çağrı yaptı. Bir kişinin dua etmesinin ardından grup, slogan atarak dağıldı. Olaylar sırasında yaralanan polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amerika Üssüne Girmek İstediler! Polis İzin Vermedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin