Araç Alacak ve Satacaklar Dikkat! Araç Dolandırıcılığında Yeni Numara Saptandı

Yaşanan bir oto dolandırıcılık girişimi olayı daha filmleri aratmayacak senaryoyla gerçekleştirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde ikinci el araç satışları yeniden hareketlendi. Sıfır araç konusunda yaşanan tedarik sıkıntısı sebebi ile ikinci el otomobil satışlarında yoğunluk yaşanıyor. Seçimlerin de ikinci tura kalmasıyla ‘belirsizliği’ fırsat bilen dolandırıcılar, her gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyor. 

Dolandırıcıların son dönemde kullandığı bir yöntem daha ortaya çıktı. Araç almak isteyenleri de satmak isteyenleri de mağdur eden dolandırıcılık yöntemi konusunda dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekildi. 

Oto Dolandırıcılar İş Başında!

Benzeri İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nde yaşanan dolandırıcılık hikayesinin birisi de Çanakkale’nin Biga ilçesinde yaşandı. 

2012 model otomobilini 1 milyon 300 bin liraya satmak için Çanakkale’nin Biga ilçesinden ilan sitelerine koyan E.Ö. ve araç almak için Manisa’nın Alaşehir ilçesinden yola çıkan S.A. isimli vatandaş dolandırılmaktan son anda kurtuldu. 

Araç başında olayın ‘dolandırıcılık’ vakası olduğunu anlayan S.A. durumu satıcı E.Ö.’ye anlatınca E.Ö. de başına ilk defa böyle bir şey geldiğini söyleyerek şoke olduğunu belirtti.

Sözde Komutan ve Kuzen Sarmalı

E.Ö. ile ilandaki telefon numarasından iletişime geçen bir oto dolandırıcı, aracı almaya komutanının ve kızının geleceğini söyledi. Komutanın kızının kendisinde ricada bulunduğunu, komutanının çok despot biri olduğunu ve kızının yüksek fiyatlı araç almasına izin vermeyeceği için böyle bir yönteme başvurduklarını söyleyen oto-dolandırıcı, E.Ö’den kendisini ‘sözde kuzen’ olarak tanıtmasını istedi. Araç sahibinden sözde komutanın yanında fiyattan bahsetmemesini isteyen dolandırıcı, E.Ö.’den aldığı konumu WhatsApp üzerinden S.A. ile paylaştı. Dolandırıcı, S.A.’ya “Aracı devredecek kuzenimle benim aramda alacak-verecek meselesi var. Fazla detaya girerseniz aramız bozulur. Siz gidip aracı alıp parasını verin. Gerisine lütfen karışmayın” şeklinde uyarı yaptı. 

Aracını ‘değerinin üstünde’ satan satıcıyla ve o aracı ‘değerinin altında’ alacak bir vatandaşa ulaşıp telefon aracıyla ikna eden dolandırıcının planındaki final ağızları açık bıraktı. 

Biga ilçesinde araç başında buluşan alıcı ve satıcı konuşurken dolandırıcı her ikisini de devamlı arayarak meşgul etti. 

Dolandırıcı, E.Ö.’ye “Notere geçince sen satışı ver. Onlar, seninle notere gelecek 970 bin TL’yi geçecekler. Ancak o parayı bana gönderecek ki ben üzerine 330 bin daha koyup tek elden sana 1 milyon 300 lira araç satış bedelini göndereceğim” şeklinde konuştu. 

Durumun anlaşılması üzerine alıcı ve satıcı dolandırılmaktan son anda kurtulurken dolandırıcıyı yan yana aradı ve kendisinden şikayetçi olacağını söyledi. Bunun üzerine alıcı ve satıcı kendi aralarında helalleşti, telefonunu tamamen kapatan oto-dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade eden taraflar vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
Araç Alacak ve Satacaklar Dikkat! Araç Dolandırıcılığında Yeni Numara Saptandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin