Bakan Fidan, Karadağ-Türk Ticaret Odası Açılışına Katıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ-Türk Ticaret Odası açılış törenine katıldı. Bakan Fidan, ‘’Karadağ-Türk Ticaret Odası’nın açılması iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere güç katacak’’ dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bir dizi ziyarette bulunmak ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi’ne katılmak üzere Karadağ’a gitti. Karadağ-Türk Ticaret Odası açılış törenine katılan Bakan Fidan, ticaret ve yatırım ilişkiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Karadağ arasında güçlü bağlar olduğuna dikkat çeken Dışişleri Bakanı, ‘’ Karadağ-Türk Ticaret Odası’nın faaliyetleri ülkelerimiz arasındaki hem ekonomik hem de ticari ilişkilerin daha çok güçlenmesini sağlayacaktır’’ ifadelerini kullandı.

‘’Karadağ, Türkiye’nin Müttefikidir’’

Karadağ’ın Türkiye açısından dost ve müttefik bir ülke olduğuna dikkat çeken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ‘’Türkiye ve Karadağ’ın bağları tarihe ve kültüre dayanmaktadır. İki ülke arasında hem siyasi hem de insanı bağlar bulunmaktadır. Ülkelerimiz arasındaki bağlar ekonomi ve yatırım alanındaki gelişmelerle birlikte derinlik kazanmıştır. Karadağ hem stratejik konumu hem turizm potansiyeli sayesinde cazibe merkezi konumundadır. Adriyatik Denizi’ne açılarak coğrafi ve lojistik açıdan önem taşımaktadır. Türk yatırımcıların Karadağ’daki yatırımları artmaktadır. 344 milyon Euro toplam yatırım yapıldı. Karadağ ile yaptığımız serbest ticaret anlaşması sayesinde ticaret hacmi 200 milyon doların üzerine çıktı. Bu yılki hedefimiz ise 250 milyon dolar olarak belirlendi. Hedefimize 2023 yılının sonuna kadar ulaşacağımıza inanıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bakan Fidan: ‘’İşbirliği Anlaşmalarımız Derinleşiyor’’

Türkiye ve Karadağ arasındaki işbirliği anlaşmalarının sivil havacılık alanında da güçlendiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Fidan, ‘’Sadece ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında işbirliği içerisinde değiliz. Sivil havacılıkta da işbirliğimiz güçlendi’’ dedi. Bakan Fidan konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Karadağ’da farklı alanlarda yatırım potansiyelleri bulunuyor. Enerjiden turizme, altyapıdan eğitime, sağlıktan ormancılığa, iletişimden bilişime kadar potansiyel yatırımlar mevcut durumda bulunuyor. Aynı zamanda ulaşım projeleri de bulunmaktadır. Karayolları, demiryolları ve havalimanlarının yenilenmesi için projeler var. Bu vesileyle Türk iş insanlarının bu projelere yönelmesini ve ihalelere katılması için teşvikte bulunuyorum. Karadağ ile sivil havacılık sektöründeki işbirliğimiz güçleniyor ve derinleşiyor. Türk Hava Yolları tarafından Türkiye’den Karadağ’a haftalık uçuş sefer sayısı 17’ye çıkartıldı. Karadağ’a 100 binin üzerinde yabancı turist taşıyoruz. 19 Temmuz’dan itibaren Pegasus Hava Yolları da Karadağ uçuş seferlerini başlatacak.’’

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Fidan, Karadağ-Türk Ticaret Odası Açılışına Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin