Bakan Osman Aşkın Bak: ‘’Sporcularımız, Milletimizi Gururlandırdı’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli sporcuların 3’ncü Avrupa Oyunları’ndaki sonuçlarından gurur duyduklarını belirten Bakan Osman Aşkın Bak, ‘’Sporcularımız, gurur duyduğumuz bir tabloya imza attı’’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından Polonya’da gerçekleştirilen 3’ncü Avrupa Oyunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye adına 3’ncü Avrupa Oyunları’na 103’ü kadın ve 90’ı erkeklerden oluşan toplam 193 milli sporcu katıldı. 48 ülkeden toplam 7 bin 300 sporcunun yarıştığı 3’ncü Avrupa Oyunları’nda 26 braşta madalya kazanma mücadelesi verilmiş oldu. Türkiye milli sporcuları ise 26 branşın yer aldığı Avrupa Oyunları’nda 19 branşta yarıştı.

Türkiye En Çok Altın Kazanan Ülke Oldu

Türkiye milli sporcuları tarafından alınan sonuçlardan gurur duyduklarını ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, ‘’3’ncü Avrupa Oyunları’na ülkemiz adına 193 milli sporcumuz katıldı. Milli sporcularımız Avrupa Oyunları’nda en çok altın kazanan ülkenin Türkiye olmasını sağladı. Ayrıca, madalya sayısı toplamında da ilk sırada yer alıyoruz. Gurur duyduğumuz sonuçlar elde eden milli sporcularımız, 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunlarına 7 kota kazanmış oldu’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Osman Aşkın Bak: ‘’9 Altın Madalya Kazandık’’

Polonya’da gerçekleştirilen 3’ncü Avrupa Oyunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ‘’Milli sporcularımız ülkemiz adına 19 branşta yarıştı. 193 sporcumuzun katıldığı yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandık. Milli sporcularımız 9’u altın, 9’u gümüş ve 20’si bronz olmak üzere toplam 38 madalya kazandı. Sporcularımızın kazandığı sonuçlar milletimizin gururlandırmaktadır’’ dedi.

‘’Spor Politikamız Planlı İlerliyor’’

Türkiye milli sporcularının 3’ncü Avrupa Şampiyonası’ndaki sonuçlarının 2002 yılından itibaren uygulanan planlı spor politikasının sonucu olduğunu ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Ak Parti’nin göreve geldiği 2002 yılından itibaren spor politikamız hem doğru hem de planlı şekilde ilerlemektedir. Gelinen noktada, Türkiye’nin uluslararası arenadaki organizasyonlarda kazandığı sonuçlar gurur verici bir seviyeye ulaştı. 3’ncü Avrupa Oyunları’nda yakaladığımız başarının ilerleyen dönemde de devam edeceğine inanıyorum. Özellikle, 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunlarında da başarımız artarak sürecektir. Milli sporcularımızın Avrupa Oyunları’nda kazandığı madalyaları, Paris Olimpiyat Oyunları’nın işaret fişeği olarak nitelendiriyorum. Milli sporcularımız ile gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade ederken; bu sonuçların kazanılmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Osman Aşkın Bak: ‘’Sporcularımız, Milletimizi Gururlandırdı’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin