Bakan Özhaseki’den Dijital Belge Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Özhaseki tarafından yetkisiz şekilde imar planı değişikliği yapılmasını engellemek amacıyla ‘’Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelik’’ değişikliği yapıldığı açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından imar planı yapım aşamasında kalitenin artması, güvenilirliğin yapılaşmasının sağlanması ve yetkisiz şekilde plan değişikliklerinin yapılmasını önlemek amacıyla önemli bir adım atıldığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘’Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelik’’ ile ilgili yeni bir karar alındı ve değişime gidildi.

İmar Planı Yönetmeliği Değişti

‘’Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelik’’ değişikliğiyle ilgili kararın detayları belli oldu. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre imar planlarının ‘e-Plan Otomasyon Sistemi’ üzerinden teyit edilmesi gerekecek. Bakanlık tarafından oluşturulan internet sistemi kullanıcılarına karekodu bulunan dijital bir belge verecek. Bu sayede imar planı değişikliklerinde yetkisizliğin önüne geçilecek. Yapılaşmanın daha kaliteli ve güvenli olması sağlanacak.

Bakan Özhaseki Kamuoyuna Duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yeni yönetmelik kararı sonucu Plan Yapımı Yeterlilik Belgesi verilmeye başlanacak. Bakan Özhaseki tarafından yapılan açıklamaya göre imar planı müelliflerinin yeterlilik durumları tespit edilmiş olacak. Ayrıca, tüm bilgiler internet sisteminde kayıt altında tutulacak. Plan Yapımı Yeterlilik sistemi sayesinde hem bürokratik işlemler azalacak hem de Türkiye’nin dijital sürece katılımı sağlanacak. Türkiye Yüzyılı açısından dijitalleşme sürecinin öneminin belirtildiği açıklamada güvenli ve kaliteli yapılaşmanın sağlanacağına dikkat çekildi. Müelliflerin Plan Yapımı Yeterlilik Belgesi’nde yer alan karekodu sayesinde ise belgenin geçerli ve doğru olduğu tespit edilebilecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Özhaseki’den Dijital Belge Açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin