Bakan Tekin: ‘’Öğretim Programlarının Müfredatını Revize Edeceğiz’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Tekin, eğitim ve öğretim programlarında çeşitli değişiklikler yapılacağını açıkladı. Ankara Ticaret Odası’nın Fuar ile Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önümüzdeki dönemde gastronomi alanında eğitim verecek liselerin müfredat ve programlarının açıklanacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da gerçekleştirilen 6’ıncı Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı ziyaret etti. Ankara’nın sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olmadığını aynı zamanda turizm alanında da önemli bir başkent konumunda bulunduğunu ifade eden Bakan Tekin, ‘’Ankara’nın turizm açısından geri planda kaldığını görüyoruz. Bunun nedeni de bazı değerlerin öne çıkarılmamasından kaynaklanıyor. Turistik açıdan da başkentin ön plana çıkması gerekmektedir. Yerel yöneticilerin bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Taşın altına ellerini koymaları ve gereken çalışmaları yürütmeleri gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.

‘’Turizm Fakültelerinin Etki Alanı Genişletilmelidir’’

Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin etki alanının daha fazla genişlemesi gerektiğine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘’Kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlarla olan bağının daha güçlü olması ve bu yönde çalışmalar yapılması gerekmektedir’’ dedi. Bakan Tekin, ‘’Ülkemizdeki üniversitelerde görevli akademisyenlerin daha çok dikkat alınması gerekmektedir. Özellikle, toplumsal konularda üretilen çözüm seçeneklerinin daha çok dikkate alınması önem taşıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra bu konularla ilgili taraftarın akademisyenleri dinlemesi ve çözüm önerilerine kulak vermesi gerekmektedir. Öte yandan üniversitelerde çalışan akademisyenlerin hem bilgileri hem de destekleri istenmelidir. Bu noktada tüm üniversite bölümleri için aynı şeyi söylüyorum. Özel olarak ise turizm alanında eğitim veren üniversitelerden bahsediyorum. Onların etki alanı genişletilmeli ve sürece daha çok katkı vermeleri sağlanmalıdır’’ diye konuştu.

Bakan Tekin: ‘’Eğitim Müfredatlarında Düzenleme Yapacağız’’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim-öğretim programlarında değişiklikler yapmayı planladığına dikkat çeken Bakan Tekin, ‘’Özellikle öğrencilerimizin günlük hayat şartlarındaki sorunlarına çözüm üretmelerine yardımcı olacak şekilde eğitim ve öğretim programlarının değiştirilmesini hedefliyoruz’’ dedi. Bakan Tekin açıklamasına şu sözlerle devam etti:

‘’Kamuoyuna da yansıdı şekilde eğitim-öğretim programlarının değiştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konu toplum tarafından da tartışılıyor. Güncel ve günlük hayattaki sorunlara ya da karşılaşılacak problemlere karşı çözümlerinde üretilebileceği bir eğitim vermeliyiz. Eğitim-öğretim programları öğrencilerin seviyelerine hitap etmeli ve onlara uygun duruma getirilmelidir. Türkiye’nin kültürüne uygun şekilde referans değerler ön plana çıkarılmalıdır. Eğitim programları seyreltilerek güncel programlar karşısında kullanılabilir hale gelmelidir. Eğitim-öğretim programlarımız bu bakış açısıyla değiştirilecek. Müfredat düzenlemesi yapılacak. Bu düzenlemenin uzun soluklu ve vizyoner bir bakış açısıyla hazırlanması için çalışıyoruz.’’

‘’Meslek Liseleri, Tematik Hale Gelecek’’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, meslek liselerindeki değişim süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Öğrencilerimizin hem seyahat hem de turizm alanında alışkanlık kazanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuya önem vererek üzerine eğiliyoruz’’ dedi. Bakan Tekin, ‘’Meslek liseleri ile sektörel temsilciler arasında bir bağ kuruldu. Müfredat programındaki güncellemeler ile bu bağı güçlendireceğiz. Spor liselerinden güzel sanat liselerine, meslek liselerinden turizm okullarına kadar geniş bir alanda tematik bakış açısını öne çıkarmaya çalışıyoruz. Gastronomi alanında hizmet verecek olan liseler için özel bir program hazırlığı içerisindeyiz. Evlerimizde yapılan anne yemeklerinden, Anadolu’nun eşsiz yemek kültürüne, Osmanlı ve Selçuklu yemeklerine kadar çok sayıda mutfağı içerisinde barındıran bir program olacak. Ayrıca, uygulamalı şekilde yemeklerin yapımından nasıl servis edilmeleri ve sunulmaları gibi bilgileri de içerecek. Yakında bu programı açıklayacağız’’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Tekin: ‘’Öğretim Programlarının Müfredatını Revize Edeceğiz’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin