Bakan Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi’ni Ağırladı

Bakan Uraloğlu,
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Toplantıda, ulaştırma sektöründeki son gelişmeler ve tarihi İpek Yolu’nun canlandırılması amacıyla başlatılan Kuşak ve Yol Girişimi gibi konular ele alındı. Bakan Uraloğlu, projenin önemini vurgulayarak, “Çin’in bu inisiyatife verdiği önemi biliyoruz ve Türkiye olarak Orta Koridor üzerinde bulunan ülkelerle işbirliğini önemsiyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Uraloğlu, Türkiye’nin Hazar geçişli Orta Koridor Projesi’nin, Kuşak ve Yol Girişimi’ne entegre olmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşak ve Yol Girişimi’ni yakından takip ediyor ve büyük bir önem atfediyoruz. Bu inisiyatifin, Türkiye’nin Hazar geçişli Orta Koridor Projesi ile birleşmesi bizleri sevindiriyor. Orta Koridor, Avrupa-Asya taşımacılığı için giderek daha fazla önem kazanıyor ve bu koridorun daha verimli hale getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Türkiye olarak, kıtalararası taşımacılıkta stratejik bir rol oynadığımızın bilincindeyiz ve altyapı yatırımlarımızı bu doğrultuda planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan ayrıca denizcilik alanındaki ilişkilerden de memnuniyet duyduklarını belirtti ve yeni iş birliklerine açık olduklarını vurguladı. Sivil havacılık alanındaki iş birliğinin de önemine değinen Uraloğlu, “Çin Doğu Havayolları’nın 28 Eylül 2023’ten itibaren haftada üç seferle Şanghay-İstanbul seferlerine başlaması bizleri mutlu ediyor. Türkiye olarak Çin ile ilişkilerimizi geliştirmek için gerekli adımları atmaya kararlıyız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi’ni Ağırladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin