Bakan Uraloğlu: ‘’Radikal Kararlar Alarak Önlemleri Artıracağız’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Uraloğlu tarafından sel, taşkın ve göçüklerin yaşandığı Giresun ziyaret edildi. İklim değişikliği nedeniyle yıkıcı etkilerin ortaya çıktığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, ‘’Radikal kararlar alarak önlemlerin artmasını sağlayacağız’’ dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Giresun’un başta Yağlıdere ilçesi olmak üzere Bulancak, Keşap ve Piraziz ilçelerini ziyaret etti. Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sağanak yağışlar nedeniyle ilçelerde meydana gelen sel, taşkın ve göçüklerde incelemelerde bulunan Bakan Uraloğlu, önlemlerin artırılacağını belirtti.

‘’İklim Değişikliğinin Yıkıcı Etkileri Yaşanıyor’’

İklim değişikliği nedeniyle mevsim normallerinin üzerinde yağışların olduğuna dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘’9 Temmuz tarihinden Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde sel ile heyelan meydana geldi. 10 Temmuz’da ise Giresun’da benzer bir durum yaşandı. Giresun’daki dört ilçemizde sağanak yağışların etkili olması nedeniyle heyecan, taşkın ve sel oldu. AFAD ve AKUT ekipleri tarafından acil müdahaleler gerçekleştirildi. 54 vatandaşımızın afetlerden sağ kurtulması sağlandı’’ şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu: ‘’Vatandaşlarımız Müsterih Olsun’’

Giresun’daki sel, heyelan ve taşkın felaketinin ardından ekiplerin hızlı şekilde çalışmalara başladığını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘’Vatandaşlarımız müsterih olsun, hasar tespiti ve jeolojik etüt çalışmalarımız tamamlandı’’ dedi. Bakan Uraloğlu açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Giresun’daki 324 personelimizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. 125 makine kullanılmaktadır. 6 ilçedeki köy yollarının tamamı açılmıştır. Ekiplerimiz tarafından hasar tespiti için çalışmalar yapılmış; yapı hasarlarından kaya düşmesine kadar çalışmalar sürmektedir. Ekiplerimiz ilk andan itibaren seferberlik halinde çalışmalara başladı. Yeniden afetlerin meydana gelmemesi için çözümleri masaya getireceğiz. Teknik çalışmaların yapılması ile birlikte tedbirler de artırılacak. Radikal düzeyde kararlar alacağız. İklim değişikliği sorunu insanlık sorunu haline gelmiştir.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Uraloğlu: ‘’Radikal Kararlar Alarak Önlemleri Artıracağız’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin