Bakan Yerlikaya, Depremden Etkilenen İslahiye Ve Nurdağı İlçelerine Ziyarette Bulundu

Bakan Yerlikaya
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerine ziyarette bulundu.

Kurban Bayramı dolayısıyla İslahiye ilçesine gelen Bakan Yerlikaya, şehitlik ve depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Ayrıca, İslahiye Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personelini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, aynı zamanda İslahiye İlçe Halk Kütüphanesi’nde çocuklarla sohbet etti. Ayrıca, LGS sınavında derece elde eden öğrencileri de ziyaret etti. İslahiye’deki konteyner kentte kalan depremzedelerle de bayramlaştı.

Bakan Yerlikaya: “Gece Gündüz Demeden Büyük Çaba Sarf Ettik”

Burada konuşma yapan Bakan Yerlikaya,  depremin hemen ardından devletin tüm kurumları ve vatandaşların birlikte hareket ederek örnek bir duruş sergilediğini belirtti. Yerlikaya, kalıcı konutların 1 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek Gaziantep’te konteyner ve diğer barınma alanlarında 51 bin 800 kişinin yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Kurban Bayramı’nın ilk gününde Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeyiz. Sizlerin yanınızdayız. On bir şehir yüzyılın felaketini yaşadı. Cumhurbaşkanımızın liderliği altında, devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz olağanüstü bir birlik ve dayanışma göstererek, dünyaya asrın kardeşliğini ve dayanışmasını sergiledi. Temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için geçici barınma merkezleri kurduk ve bu mükemmel ortamı sağladık. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın sık sık dile getirdiği gibi, kalıcı konutlar inşa etme ve size teslim etme süreci devam ediyor.”

“Şu anda çadır alanlarında 960 aile ve yaklaşık 4,600 kişi misafir edilmektedir. Konteyner ve benzeri yaşam alanlarında ise 16 bin hane ve toplamda 51 bin 800 kişi konteyner kentlerde konaklamaktadır. Ayrıca kira yardımı olarak sunduğumuz bir geçici barınma hizmetimiz daha bulunmaktadır ve 18,741 vatandaşımız bu yardımdan faydalanmaktadır. İçişleri Bakanı olarak göreve başladığımız ilk günden bu yana, diğer kabine üyelerimizle birlikte depremzedelerin acılarını hafifletmek ve yaraları sarmak için gece gündüz demeden büyük çaba sarf ettik.”

Konteyner Kentlerde Kart Uygulamasına Geçildi

Bakan Yerlikaya, konteyner kentlerde kart uygulamasına geçildiğini ifade ederek vatandaşların bu kartlar aracılığıyla alışverişlerini yapabileceğini ve kendi yemeklerini kendilerinin hazırlayabileceğini belirtti. Engelli bireyler ve yemek yapma imkanı olmayan kişiler için ise dağıtımın devam edeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya şu şekilde konuştu:

“Sıcak yemek dağıtımı konusunda bugüne kadar gösterilen başarıdan dolayı Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarımıza minnettarız. Ancak şimdi size bir kart dağıtacağız ve bu kart, bir kredi kartı gibi kullanılabilecek. Kartın içerdiği miktarı şu an belirtmiyorum, daha sonra açıklayacağız. Bu kartı kullanabileceğiniz her yerde alışverişlerinizi kendiniz yapabileceksiniz ve 5 Şubat öncesinde olduğu gibi hanım kardeşlerimiz evlerinde yemek pişirme imkanını yeniden yaşayacaklar. İnşallah bayramdan hemen sonra bu uygulamaya başlayacağız. Engelli bireyler veya yemek yapma imkanı olmayanlar için ise aynı şekilde dağıtımlarımız devam edecektir. Bu konuda endişe etmenize gerek yok.”

“Kalıcı Konutlara Geçiş Konusunda Bir Çaba İçerisindeyiz”

Bakan Yerlikaya, kentte ağır, orta hasarlı, yıkılmış ve acil yıkılacak durumda olan 41,296 konut olduğunu belirterek, bu binaların ihalelerinin büyük bir kısmının hızlı bir şekilde yapıldığını ifade etti. Ayrıca 18,741 vatandaşın kira yardımından faydalandığını aktararak şu şekilde konuştu:

“Bir an önce konutlara geçiş konusunda bir çaba içerisindeyiz. Ortada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü var. Sizlerin ihtiyaç duyduğu her alanda, her yaştan, herkesi kapsayan hizmetler, sürekli gelişerek sizlerle buluşacaktır. Bizim tek dileğimiz, sizin gönlünüzü kazanmak ve hayır dualarınızı alabilmektir. Mazlumun hayır duası bizimle birlikte olsun. Depremzedelerin hayır duaları devletimizin, milletimizin ve tüm kurumlarımızın üzerinde olsun, bu bizim en büyük arzumuzdur.”

“Gaziantep İslahiye’de toplamda 20,184 konut ihalesi gerçekleştirildi ve bu inşaatlar ilerlemeye devam etmektedir. Orta hasarlı, yıkılmış ve acil yıkılması gereken 41,296 konut bulunmaktaydı. Şu anda bu binaların büyük bir kısmının ihaleleri tamamlanmış durumdadır. Biz hayır işlerinde aceleci davranıyoruz, sizi en kısa sürede evlerinize kavuşturmayı hedefliyoruz.”

Bakan Yerlikaya, Kilis Valiliği’ni Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kilis Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bakan Yerlikaya’ya Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Vali Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ve kamu kurumu müdürleri eşlik etti.

Bakan Yerlikaya, Kilis’in tarımsal potansiyelini inovasyon, markalaşma ve rekabetçilik açısından yukarı taşımak için ciddi çaba gösterildiğini belirtti. Bölgenin sunduğu zenginlikleri kullanma konusunda takdire değer bir durum olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Kilis bu süreçlerde zor imtihanlardan geçti. Bunlardan biri, şüphesiz 6 Şubat depremini yaşayan şehirlerden biri olmasıydı. Kilisli kardeşlerimizin girişimci, mücadeleci ve her türlü zorluğun üstesinden gelebileceklerini göstermeleri bizi gururlandırıyor. 2015-2018 yılları arasında Gaziantep Valiliği yaparken Kilis’e sık sık gittim. Hem sınır ötesi harekatlarda hem de o bölgelerin yeniden inşasında Kilis olağanüstü bir duruş sergiledi ve tüm zorlukların üstesinden geldi.”

“Şu anda gururla söyleyebilirim ki, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kilis, Türkiye’nin Yüzyıl Hedefleri’ne ulaşmak için canla başla çaba sarf ediyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşları büyük bir uyum ve ahenk içinde çalışıyor ve Kilis’i daha ileriye taşımak için millet-devlet bütünleşmesi içinde hareket ediyorlar. Bu nedenle Kilis halkının her birini kutluyorum. Aynı şekilde milletvekillerimizin tarımsal sulama konusundaki büyük çabaları da devletimiz ve hükümetimiz tarafından desteklenmektedir. Barajlar ve göletlerle birlikte tarımsal ürün çeşitliliği ve kalitesi daha da artacak. Bu da çiftçilerimizin zenginliğine zenginlik katacaktır.”

Bakan Yerlikaya, Kilis’te çadırda kalan vatandaş olmadığını ve misafir edilen tesislerde de kimse kalmadığını belirtti. Konteyner kentte kalan vatandaş sayısının 1696 olduğunu ve 1491 kişinin kira yardımı aldığını ifade etti. Ayrıca, 3.312 orta ve üstü hasarlı konut, 262 ticari alan ve yaklaşık 900 ahır ve diğer yapı olduğunu söyledi.

Bakan Yerlikaya, depremin başlangıcından bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından depremzedelerin yaşadığı şehirlerdeki hizmetlerin takip edildiğini ve kendilerinin de sürekli sahada olduklarını belirtti. Kalıcı konutlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanının verdiği sözün zamanında yerine getirileceğini ve bu süreci birlikte göreceklerini ifade etti. Bakan Yerlikaya, halkın kendilerine güvendiğini ve konteyner kentlerde ve geçici konaklama merkezlerinde kalan vatandaşların mutlu bir şekilde konutlarına geçeceğini ve bu sevinci birlikte yaşayacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Yerlikaya, Depremden Etkilenen İslahiye Ve Nurdağı İlçelerine Ziyarette Bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin