Bir Saatlik Balon Turunun Fiyatını Gören Şaşırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapadokya Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak bilinir ve sıcak hava balon turları bölgenin en popüler aktivitelerinden biridir. Halis Aydoğdu adlı bir sıcak hava balonu işletmecisi bölgedeki turistlere yönelik hizmetler hakkında bilgi verdi. Aydoğdu’ya göre balon turlarının fiyatları uçuş tipine ve sepetlerin büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. 1 saatlik veya 75 dakikalık uçuşlar halinde gerçekleştirilen 20 24 ve 28 kişilik sepetlerdeki turlar 100 eurodan başlayıp 200 euroya kadar çıkabilmektedir.

Fiyatlar ve Tur Seçenekleri

Ancak yerli turistler balon turlarının fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek buna katılamadıklarını ifade etmişlerdir. Kapadokya’da 27 farklı firma tarafından işletilen onlarca sıcak hava balonu bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistler her sabahın erken saatlerinde, sıcak hava balonlarına binmek için yerlerini alır. Pilotların kontrollerinin ardından kalkış alanlarından havalanan balonlar Göreme beldesi ile Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyü arasında gökyüzüne yükselir. Aydoğdu Kapadokya’da her gün 100’ün üzerinde balonun uçuş yaptığını belirtmiştir. Uçuşlar genellikle Göreme Havzası’nda gerçekleştirilir ve misafirler Kızılçukur Vadisi Aşk Vadisi Göreme Çavuşin ve Ürgüp gibi bölgeleri havadan rahatlıkla gözlemleyebilirler.

Yerli Turistlerin İlgisi ve Tercihleri

Kapadokya’nın diğer uçuşlardan en önemli farkı, yalnızca yükseklikte gerçekleşen bir uçuş olmamasıdır aynı zamanda vadi ve kayaların arasından geçerek görsel bir şölen sunmaktadır. Aydoğdu ayrıca tüm güvenlik önlemlerinin Türk Sivil Havacılığı tarafından alındığını ve pilotlar yer ekipleri ve 27 farklı işletme tarafından denetlendiğini vurgulamıştır. Ancak yerli turistler balon turlarının fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tercihlerini diğer alternatiflere yönlendirdiklerini belirtmişlerdir.

Balon Turu
Balon Turu

Yabancı Turistlerin Gözdesi Kapadokya Balon Turları

Kurban Bayramı tatili için Sivas’tan gelen Büşra Anamoğlu balon fiyatlarının kendilerini sıktığını ve Türklere özel fiyatlar beklediklerini ifade etmiştir. Kapadokya’nın çoğunlukla yabancı turistlere hitap ettiğini düşünen Anamoğlu balona binmek istediklerini ancak genellikle yabancıların bu deneyimi yaşadığını ve Türk turistlerin izlemekle yetindiğini belirtmiştir.

İstanbul’dan gelen Melis Genç de arkadaşlarıyla Kapadokya’da kısa bir gezi yaptıklarını ve balona binemediklerini söylemiştir. Fiyatların çok yüksek olduğunu ve farklı firmaların farklı fiyatlar sunduğunu ifade eden Genç uzaktan izlemek ve fotoğraf çekmekle yetindiklerini belirtmiştir. Yerli turistlerin balon turlarına olan ilgisi bölgeye gelen yabancı turistlerin yoğunluğuyla karşılaştırıldığında daha düşük seviyede kalmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir Saatlik Balon Turunun Fiyatını Gören Şaşırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin