Bu Nasıl İfade! Kafasından Geçen Ses Öldür Demiş Ve Öldürmüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da, husumetli olduğu muhtar Ruhhan Görgün’ü bacaklarından vurarak yaraladığı iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Volkan Sağlıca’nın mahkemedeki ifadeleri dikkat çekti.

Sağlıca, Ben Şizofreni Hastasıyım Aklım ‘Onu Vur’ Dedi

Kafamdaki bir ses bana 3 kere ‘Onu vur’ dedi. Ben de vurdum şeklinde konuştu. Olay, 22 Temmuz 2022 tarihinde Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Volkan Sağlıca, tarihi Namazgah Parkı’ndaki muhtarlık binasına gelerek, aralarındaki husumeti çözmek için muhtar Ruhhan Görgün’e şikayetini geri çekme talebinde bulundu. Ancak Görgün, talebi reddedince Sağlıca belindeki tabancayı çıkarıp ateş ederek kaçtı. Ruhhan Görgün bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis tarafından yakalanan Sağlıca tutuklandı.

Uyuşturucu Satıyor, Eşini Pazarlıyor Ve Hatırlamadığını Söylüyor

Dava sürecinde Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Sağlıca, Uyuşturucu satıyor, eşini pazarlıyor gibi iftiralarla suçlandığını belirterek, şizofreni hastası olduğunu ve olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını söyledi. Aralarındaki davayla ilgili olarak muhtar Görgün’ün uzlaşma teklifi yaptığını ancak sonra şikayette bulunduğunu iddia eden Sağlıca, muhtarın eski eşini ve onun kardeşini hakaret etmekle suçladığını ve tanık olarak dinlenmelerini talep ettiğini ifade etti.

Kafasındaki ses öldür demiş
Kafasındaki ses öldür demiş

Üç Kez Onu Vur Sesi Duydum Ve Öldürdüm

Sağlıca savunmasında, şizofreni hastalığı ile delilik arasında fark olduğunu vurgulayarak, olay günü kafasındaki bir sesin üç kez Onu vur dediğini ve bu nedenle ateş ettiğini belirtti. Muhtar Görgün ise Sağlıca’nın ifadelerini yalan olarak nitelendirerek cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Sağlıca’nın tutukluluk halinin devamına ve akli dengesinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Bu olay, akıl sağlığı ve suç işleme yetisi arasındaki ince çizgiyi vurgulayan bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Nasıl İfade! Kafasından Geçen Ses Öldür Demiş Ve Öldürmüş

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin