CHP’nin 100. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

CHP
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP‘nin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul İl Başkanlığı tarafından Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törende, çelenk konulmasıyla başladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Saniye Yurdakul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan CHP’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. Büyük Atatürk, Cumhuriyeti ilan etmeden önce 1922 Aralık ayında ‘Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim’ diyerek; Kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetimine öncülük etmek amacıyla 9 Eylül 1923’te Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurmuştur.”

Yurdakul, “Partimiz, Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni şekillendirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün izinde, topraklarımızın kutsallığına ve yolculuğuna eşlik etmiş bir partidir. Dünyada 100 yılını aşkın bir süredir varlığını sürdüren ender siyasi partilerden biri olmanın gururunu yaşamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık geleneği, siyasi birikimi ve deneyimiyle çağdaş Türkiye’nin en önemli siyasi miraslarından birini oluşturuyor. Bu miras sadece bize değil; Büyük Atatürk tarafından milletimizin her bir ferdi için emanet edilmiştir.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’nin 100. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin