Bakan Özhaseki: ‘’Deprem Bölgesinde 850 Bin Bağımsız Birim Yapmaktayız’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’yi ziyaret etti. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, ‘’50 binden fazla canımızı kaybederken, maddi olarak da ağır hasar var. Ak Parti hükümeti olarak 680 bini konut, 170 bini de işyeri, ahır, köy evi, depo olmak üzere toplam 850 bin birim yapmaktayız’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine Mehmet Özhaseki getirildi. Geçmişte de aynı bakanlık görevini üstlenen Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’ye gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Mehmet Özhaseki’nin ilk durağı Seyyid Burhaneddin Türbesi oldu. Cuma namazını Bürüngüz Camii’nde kıldıktan sonra Kayseri Valiliği ziyaretini gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, memleketi Kayseri’de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

‘’Türkiye Yüzyılını İnşa Etmek İçin Çalışıyoruz’’

Kayseri Valiliği ziyareti esnasında medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘’Türkiye yakın dönemde üst üste iki seçim geçirdi. Biz, Cumhurbaşkanımızın ilk seçimde kazanmasını umuyorduk. Yarım puanlık eksiklik nedeniyle seçimler ikinci tura gitti. Atalarımızın söylediği ‘Bu kurbanda hayır vardır’ sözünden hareketle ikinci seçime kadar geçen 15 günlük sürede kendimizi anlatmaya çalıştık. Milletimizin takdiri sandıkta tecelli etti, Cumhurbaşkanımız ikinci turda yüzde 52’nin üzerinde oyla seçildi. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edecek, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmek için gayret göstereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Deprem Bölgesinde 50 Binden Fazla Canımız Gitti

Merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketiyle ilgili açıklama yapan Bakan Mehmet Özhaseki, ‘’Bin yıllık Anadolu medeniyetinin karşılaştığı en büyük felaket yaşandı. 11 il, 100’e yakın ilçe ve 1000’e yakın köy deprem bölgesinde yer alıyor. Asrın felaketinden 14 milyondan fazla vatandaşımız etkilendi. 50 binden fazla can kaybımız var. Deprem bölgesinde 170 bin depo, ahır, iş yeri, köy evi inşa edeceğiz. 680 bin konut yapılacak. Bizi epey bir yük bekliyor. Hükümet toplamda 850 bin bağımsız birim yapacak. Depremden sonra çalışmalara başlayıp, yaraları sarmak için gayret göstereceğiz, ona göre program hazırladık ve çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘’Türkiye Deprem Ülkesidir’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir yandan merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak diğer yandan ise yeni afetlere karşı ülkeyi korumak için çalıştıklarını belirtti. Bakan Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Ülkemiz cennet gibi bir ülke; ama en büyük dezavantajı depremsel olmasıdır. Türkiye, deprem ülkesidir ve bunu kabul etmemiz gerekir. Ülkemizin son 100 yıllık döneminde yıkıcı olarak değerlendirilen 6 ve üzeri şiddetinde 60 adet deprem meydana geldi. Bu depremlerde 150 binden fazla canımız öldü. Depremler sonucu 100 milyarlarca dolar ile ifade edilecek maddi hasar ortaya çıktı. Bizim tüm bunları dikkate alarak deprem olmadan önce hazırlıklarımızı yapmamız gerekir. 1999 depreminden sonra yeni yönetmelikler yapıldı. Yine de depremi bir ders olarak görüp, ilerleyen dönem için yeni kanunlar ve yönetmeliklerin hazırlanması gerekiyor. İstanbul başta olmak üzere ülkemizdeki diğer şehirleri güvenli hale getirmek için çalışacağız.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Özhaseki: ‘’Deprem Bölgesinde 850 Bin Bağımsız Birim Yapmaktayız’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin