Depremde Ölen İkizler İçin Kütüphane Kurulmaya Devam Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tülin Batmaz, İzmir’deki depremde hayatını kaybeden ikiz çocukları Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün anısıyla kurduğu Sayra ve Çınar Vakfı ile eğitim alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Vakıf, İzmir’de Kemalpaşa ve Bornova’da beş kütüphane açarak eğitim desteği sağladı. Şimdi ise Mardin’de bir kütüphane daha kurmaya hazırlanıyor.

İyilik İkizim Hareketini Başlattı

Sayra ve Çınar, trajik bir depremde yaşamlarını yitirmiş, ancak anneleri Tülin Batmaz bu acı kaybı, iyilik ve eğitimle anılarını yaşatmaya dönüştürdü. İyilik ikizim hareketini başlatarak Sayra ve Çınar Vakfı’nı kurdu. Vakıf, bugüne kadar açtığı 5 kütüphane ile çocuklara eğitim fırsatları sunmanın yanı sıra, 15 öğrenciye eğitim bursu vererek geleceklere umut ışığı oldu.

Öğrencilere Kütüphane Açma Fikri Başladı

Mardin’deki ilk ve ortaokul öğrencilerine bir kütüphane açma fikri, Tülin Batmaz’ın duyarlılığıyla başladı. İhtiyaç tespiti yaparak kolları sıvadılar ve bu hayalini gerçekleştirmek için kitap bağışlarına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. 25 Eylül tarihine kadar kitap bağışlarını kabul edeceklerini ifade eden Batmaz, Mardin’deki okulun tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını vurguladı. Yeni bir kütüphane oluşturacakları bu alan, çocukların etkileşimli bir şekilde kullanabileceği bir ortam olacak.

Düzenli Bağışçılardan Destek Alarak Geliştiriliyor

Tülin Batmaz, Sayra ve Çınar Vakfı’nın gönüllü üyelerinden ve düzenli bağışçılardan destek aldıklarını belirtti. Okulların açılmasıyla birlikte kitapları yeniden düzenleyen herkesin bu faydalı projeye katkı sağlayabileceğini ve evlerindeki fazla kitapları bu amacı için kullanabileceğini dile getirdi.

İzmir Depremi
İzmir Depremi

Fazla İyilik Hikayesi Yazmaya Devam Ediyor

İzmir’deki deprem sonrası büyük acı yaşandı. Rızabey Apartmanı’nın enkazında hayatını kaybeden ikizler Sayra ve Çınar’ın annesi, acı kaybı eğitimle anılarına dönüştürmek için Sayra ve Çınar Vakfı’nı kurdu. Vakıf, Mardin’de yeni bir kütüphane ile umut ışığı oluyor. Kitap bağışları için sosyal medyada duyurular yaptıklarını ve yoğun bir talep aldıklarını söyleyen Batmaz, 25 Eylül tarihini başlangıçta son tarih olarak belirlediklerini ancak süreyi uzatabileceklerini ifade etti. Amacı önümüzdeki ay kütüphaneyi tamamlayarak Mardin’deki çocuklara eğitim desteği sunmak olan vakıf, toplumun desteğiyle daha fazla iyilik hikayesi yazmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremde Ölen İkizler İçin Kütüphane Kurulmaya Devam Ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin