Depremzedelere Süresiz Konaklama İzni

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat ayında yaşanan binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremin ardından birçok büyükşehir belediyesi depremzedelere konaklamaları için çeşitli yerler tahsis etmişti. Bunların başında yer alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise birçok oteli misafirlere açarak yardımlarına koşmuştu. Belediye önce 21 Mayıs’ta bu hizmetlerini sonlandıracağını açıkladı. Ardından ise sürenin uzatılacağı yönünde açıklamalar yapan belediye yetkilileri depremzedelerin istedikleri kadar konaklayabileceklerini duyurdu.

İlk haberle mağduriyet yaşayan depremzedelerin ziyaretine giden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım depremzedelere yönelik herhangi bir mağduriyet yaşatılmayacağını, hiçbir misafirin endişe edecek bir durumu olmadığını belirterek zaten hali hazırda depremzede olmalarının yaşadıkları mağduriyeti tarif edilemeyecek boyutlarını dile getirdi. Kurumların tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Yıldırım depremzedelerin ihtiyaçları ile ilgilenerek kendilerine bakmaya devam edeceklerini belirtti. Belediyeden gelen açıklama ile birlikte depremzedelere sürekli konaklama izni verildiğini söyleyen Vali ailelerin istedikleri süre boyunca şuan ikamet ettikleri yerleşim yerlerinde kalabileceğini iletti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Hizmet Alım Sözleşmesi

Gelen tepkiler ve depremzedelerin yaşayacağı ikinci bir mağduriyet olacağının belirlenmesi ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alım sözleşmesi haberi geldi. Satınalma Şube Müdürlüğü 13 Ağustos tarihine kadar depremzedelerin konaklaması adına yeni bir sözleşme imzaladıklarını duyurarak ilgili yazıyı Valilik, Kaymakamlık ve AFAD yetkililerine ulaştırdılar. İlgili yazıda depremden etkilenen 10 ilden gelen depremzede vatandaşlarımızın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesinde kiralanmış olan otellerin hepsinde barınma ihtiyaçlarını devam ettirebilecekleri belirtiliyor. Bu kapsam içerisinde yeni yapılan satın alma sözleşmesi süreyi uzatarak depremzedelere yeni bir umut oldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Mayıs tarihini vererek depremzedelerin otellerinden ayrılmalarını isteyen açıklaması üzerinde Murat Kurum depremzede vatandaşlarımızı sokağa atmak istiyorlar şeklinde açıklamalarda bulundu. Bunun öncesinde konaklama yapılan otellerin ilan panoları ve duvarlarına misafirlerin geçici konaklama hizmetinin 21.05.2023 tarihinde biteceği bu tarihten sonra geçici konaklama hizmetine devam edilmeyeceğine dair yazılar asıldığı görüldü.

 

Valilik Depremzedelerin Tüm İhtiyaçlarını Karşılayacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ilan sonrasında Tekirdağ Valiliği depremzede vatandaşlarıma yönelik olarak bir yazı hazırladı. Hazırlanan yazıda depremzede vatandaşlarımızın hepsinin tüm masraflarının ödeneceği bu kapsam içerisinde de otellerinde kalmaya devam edebilecekleri duyuruldu. Valilik depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ve barınma hizmeti almalarına devam etmelerini sağlayacaktır. Kamuoyuna duyurulan bu bildirimde Valilik ve AFAD’ın depremzedelerin yanında olduğu ihtiyaçlarının aksamadan karşılanacağı belirtiliyor. Valiliğin bu açıklamasından sonra gece Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yeni bir açıklama geldi. Tüm depremzede vatandaşlarımızın konaklama sürelerinin uzatıldığını ve önümüzdeki Pazar günü bulundukları otelleri terk etmelerine gerek olmadığı duyuruldu.

Vali Yıldırım Süleymanpaşa ilçesinde konaklamakta olan tüm depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Depremzedelerle bir araya gelen Vali ardından bir basın açıklaması yaparak her kurumun kararının kendilerini bağladığını belirtti. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bir yorumda bulunmayacağını ileterek depremin ilk gününden itibaren valilik olarak tüm depremzedelere gereken yardımların yapıldığını bunun yanında kaymakamlığın ve vakıflarında aynı şekilde gereken özveride bulunduğunu belirtti. Tüm süreç boyunca depremzedelere yardımcı olan Kızılay, AFAD gibi tüm kurumlara teşekkürlerini ileten Yıldırım depremzedelere hem örgüt olarak hem de bireysel anlamda sürekli ziyaretlerde bulunduklarını ve ihtiyaç tespiti yaptıklarını kaydetti.

Tüm sağlık kuruluşlarının illerinde bulunan depremzedelerin sorunları ile ilgilendiklerini belirterek sadece deprem yüzünden oluşan değil kronik rahatsızlıklar konusunda da tüm destekleri verdiklerini iletti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin açıklaması ile ilgili olarak da bugüne kadar kendilerinin ilgilendiğini bu günden sonra ilgilenemeyeceklerini söylemiş oldular diyen Vali bugüne kadar ilgilendikleri için teşekkür ederek başka bir söz bulamadığını kaydetti. Aynı zamanda tüm depremzedelerin sadece Tekirdağ’dakilerin değil tüm ülkede bulunan vatandaşların devlet güvencesi altında olduklarını ileterek devletimizin çok güçlü olduğunu ve tüm kurumları ile depremzedelere gereken yardımları yaptıklarını söyledi.

 

Konaklamada Herhangi Bir Zaman Kısıtı Yok

Yıldırım tüm depremzedelerin bulundukları yerde kalacaklarını ve konaklamada herhangi bir zaman kısıtı yok diyerek endişe edecekleri bir durum olmadığını belirtti. Belediye’nin açıklamalarından ziyade Valilik ve devletin tüm kurumlarının bu süreçte ihtiyaçlarını karşılayacağı şekilde organize olduklarını kaldıkları otel ve odalarında aynı şekilde süresiz olarak ikamet etmelerinde bir mani olmadığını iletti. Şuana kadar toplam 350-400 ailenin konaklama yaptığını belirten Vali şuanda 118 ailenin bulunduğunu ve belediyenin de bu rakamları bildiğini kaydetti.

Belediye’nin kararının ardından çok üzüldüklerini dile getiren misafirler açıkta kalacaklarını düşündükleri için ilk anda büyük bir şok ve üzüntü yaşadıklarını, sağlıklı düşünemediklerini belirttiler. Kapıya koyulma hissini yaşadıklarını söyleyerek devletin varlığının kendilerini rahatlattığını dile getirdiler. Yıldırım bu kadar mağduriyet yaşamış ve hayatları başlarına çökmüş insanları ne fiziksel ne de psikolojik olarak kimsenin incitmeye üzmeye hakkı olmadığını söyleyerek tüm vatandaşlar ile tek tek ilgilendi ve sorunlarını dinleyerek ispatlarını tespit etti. Yıldırım konuşmasının sonunda tekrardan tüm depremzede vatandaşlarımıza güvence vererek bundan sonraki süreçte kendileri dışında gelen hiçbir açıklama nedeniyle mağduriyet yaşamamaları konusunda güvence verdi.

Kaynak: DHA

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremzedelere Süresiz Konaklama İzni

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin