Efkan Ala: ‘’Türkiye’yi Uçurumundan Kenarından Aldık’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, memleketi Erzurum’da partisinin yerel seçimlerde Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya katıldı. Türkiye’nin genel seçimde uçurumun kenarından alındığına dikkat çeken Ak Parti Genel Başkanvekili Ala, ‘’6’li masada yer alanlar bile seçimi iyi ki kazanmadıklarını söylediler. Ülkemiz çok önemli bir facianın ucundan dönmeyi başardı. Bu başarı milletimize aittir’’ dedi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi Erzurum’da aday tanıtım toplantısı yapıldı. Cumhur İttifakı’nın birlikte katılacağı seçimde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve ilçelerin belediye başkanı adayları kamuoyu ile paylaşıldı. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya Cumhur İttifakına mensup partililer yoğun ilgi gösterdi. Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da toplantıya katılarak yerel seçimler ve ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda ayrıca eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Cumhur İttifakı’nın milletvekilleri de yer aldı. Belediye başkanı aday tanıtım toplantısının açılışını AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu tarafından yapıldı. İbrahim Küçükoğlu’nun ardından kürsüye MHP’nin Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül çıktı. Cumhur İttifakı’nın ortaklarından MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın’ın kürsüye çıkarak yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘’Cumhur İttifakı Türkiye İçin Çalışıyor’’

14 ile 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimlerde ilk raundun tamamladığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ‘’Şimdi sırada 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler bulunmaktadır. Genel seçimde kazandığımız zaferi taçlandırmamız gerekmektedir. Ben hem TBMM’de hem de üç farklı uluslararası mecliste ülkemizi temsil etme görevini üstleniyorum. Dünyanın farklı ülkelerindeki meclislerde karşılaştığım ortak bir durum bulunmaktadır. Ülkemizin aleyhine bir durum söz konusu ise İngilizler, Fransızlar, Belçika ve Yunanlar bir araya gelir, Romanyalılar onlara destek verirler. Ülkemizin aleyhine olacak şeylere parmak kaldırmaktan kaçınmazlar. Ülkemizin lehine olan durumlarda ise hepsi aynı şekilde davranır, adeta ipe un sermeye kalkar, kırk dereden su getirmeye çalışırlar. Bu şekilde davranmalarının nedeni tarihin tekerrür edecek olduğunu bilmeleridir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da belirtildiği gibi Türkiye Yüzyılı başladı. Hatta ayağa kalktı ve yürümeye devam ediyor. 21’inci yüzyılın yeni sahibi eninde sonunda vuslata ulaşacaktır. Ülkemizdeki iç duruma baktığımızda ise meclisimizde her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Terörle mücadeleden savunma sanayisinde bağımsızlığa, Amerika ile yapılan F-400 ve F-16 konularına bakıldığında çık çıkarmıyorlar. IMF’ye ve Dünya Bankası’na rest çekildiğinde sesleri çıkmıyor. Cumhur İttifakı bu konuda tek başına mücadele ediyor’’ diye konuştu.

‘’TBMM’nin Kürsüsü İstila Edilmeye Kalkışıldı’’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ‘’Hatay milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin kaldırıldığı toplantıda olanlar için size şikayette bulunuyorum. Çevrenizdeki insanlara bu yaşananları anlatmalısınız. Türkiye Büyük Millet Meclisimizde teröristlerin barınmasını istemiyoruz diye konuşanlar terör örgütünün uzantılarıyla birlikte yürümekte onlara af çıkarılmasını istemektedir. Milletin meclisini zabrurabt altına almaya kalktılar. Mahkeme kararı doğrultusunda bir milletvekiliyle ilgili oylama yapıldı. Sokağa çıktıkları zaman demokrasiden söz edenler, ülkemizi dışardaki efendilerine şikayet etmektedir. Mahkeme kararı teröristin milletvekili olamayacağını belirtmektedir. Bu oylanırken elleri kalkmadı ama dilleri susmadı. Meclisimizin kürsüsünü işgal etme girişimine kalktılar, anayasamızı fırlatarak saldırdılar. Bunu yaptıkları kişiyse Gezi olaylarını başlatanlar. Bugünde ülkemizde provokasyona devam edenlerdir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından bu konuda uyarı yapıldı. Yerel seçimlere kadar geçecek süreçte sokaklarda provokasyonlar olabilir dedi. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Ülkemizin bin yıllara dayanan harcını bozmaya güçleri yetmeyecek’’ ifadelerini kullandı.

Efkan Ala: ‘’Milletimiz 6’li Masayı Darmadağın Etti’’

14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimlerden sonra 6’li masanın dağıldığını hatırlatan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘’Şimdi o masanın ne altı ne de üstü ortada kaldı. Milletimiz tarafından o masa darmadağın edilmiştir. O masanın altından çok farklı planlar ve protokoller ortaya çıkmıştır. Öyle ki masaya dahil olanlar ve o masadakilere oy verenler bile iyi ki seçimi kazanmadıklarını ifade ettiler’’ dedi. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘’O masadakilere oy veren vatandaşlarımız tarafından bile ülkemizin bir facianın ucundan döndüğü belirtildi. O masayı kuranlar bile seçimi kazanmamış olmaktan dolayı iyi ki dedi. Ülkemizi bir uçurumun eşiğinden almayı başardınız. O masada oturanlar protokolleriyle ilgilenmekteydi. Birbirlerini sırtlarından hançerleme peşine düşmüşlerdi. Biz bu süreçte çalışmalarımızı sürdürdük. Milletimiz başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakımıza inandı. Yola devam etmemiz için oy verdi. Kabinemizi bir günde kurduk. Hizmetlerimize kesintisiz şekilde devam ediyoruz. Bu başarının altında milletimizin imzası bulunmaktadır’’ şeklinde konuştu.

 
Efkan Ala: ‘’Terörle Mücadele de Hayır Dediler’’

6’lı masada yer alanların terörle mücadele sürecindeki tavrına dikkat çeken AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘’Meclise getirdiğimiz tezkerelere de hayır diyen taraf bunlar oldu. Tezkereleri sunuyoruz. Terör örgütü mensupları ülkemizin sınırları içerisinde geçmişte saldırı yapıyordu. Bunu değiştirmek için mücadele ettik. Ülke sınırlarının dışına çıkarmayı başardık. Terör örgütünün elebaşları nerede bulunuyorsa; nereden terör örgütü yönetiliyorsa bizim mücadelemiz de orada olacak dedik. Hem Irak’ta hem de Suriye’de terörle mücadele için harekete geçtik’’ dedi.  AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, ‘’Bunun için Meclisimizden yetki almak istedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesini meclisimize sunduk. Bu seferde tezkereye karşı hayır yanıtını verdiler. Cumhur ittifakı olarak biz tezkereyi geçirdik. Ülkemizin sınırları dışında teröre karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Ülkemizde bulunan başka ülkelere ait askerler vardı. Gelinen noktada bizim askerlerimiz 20’den fazla ülkede bulunuyor. Hem barış hem de huzur için askerlerimiz hizmet veriyor’’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Efkan Ala: ‘’Türkiye’yi Uçurumundan Kenarından Aldık’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin