Ekrem İmamoğlu: ‘’CHP’de Değişim Olmak Zorundadır’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’deki değişimle ilgili açıklamalarını sürdürdü. Başkan İmamoğlu, ‘’Bu konudaki fikirlerim net, partimizde değişim olmak zorundadır’’ dedi.

Sancaktepe Sefa Tepesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende Yenidoğan, Cumhuriyet ve Emek Metrosu protokolü imzalandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu imza töreninin ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. CHP’nin yaptığı eksik ve yanlış işler olduğu için seçim kaybedildiğini ifade eden Başkan İmamoğlu, ‘’Bizim artık seçim kazanmamız gerekiyor. Seçimleri kazanmak için bu yönde adımlar atmamız, yanlış ve eksikliklerimizi düzeltmemiz ve doğruları yapmamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

 ‘’CHP’li Arkadaşlarımla Değişimi Konuşuyoruz’’

CHP’deki arkadaşları ile değişim yapılması gerektiğini konuştuklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, ‘’Bu konuşmalarımızın kamuoyu ile paylaşılacağı zaman gelecektir. Değişimin hem şart olduğunu hem de iyi olduğunu düşünüyorum, fikirlerim çok net! Başta CHP olmak üzere muhalefette yer alan diğer partilerin öz eleştiride bulunması gerekir. Öz eleştiri yapılması milletimiz daha nitelikli bir yönetime ulaşması için şarttır. Öz eleştiri yaparak doğrulara ulaşıyoruz’’ dedi.

Başkan Ekrem İmamoğlu, ‘’İktidar partisinin yanlışlarını önümüzdeki 2-3 yıllık döneme ihale etmesine benzer şekilde bizim de parti olarak hatalarımız bulunuyor. Bu iş bütünü kapsamaktadır, bu yüzden biz ifadesini kullanıyoruz. Değişimin iki farklı yöntemi var. CHP’nin kurumsallığına aykırı şekilde hareket edilmemelidir. Her şeyden önce millete karşı sorumluluklarımız var. Doğru zaman geldiğinde en doğru yöntem ve üslupla kamuoyuyla paylaşacağım’’ şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu: ‘’Bahçeli’nin Sözlerine Yanıt Vermeyeceğim’’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki grup toplantısında yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklama hakkındaki sorulara yanıt veren Başkan Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

‘’2019 yerel seçimlerinde İstanbul’u iki kez kaybettiler. Cuma günü itibariyle aradan 4 yıl geçti. O gün seçim kaybedenler demokrasinin tokadının bunalımından çıkamadı. Bahçeli’nin sözlerine yanıt vermeyi düşünmüyorum. Vatandaşlarımızın saygısını ve kabulünü görmekten dolayı mutlu oluyorum. TBMM’deki grup toplantılarında ifade edilen nağmeleri umursamıyorum. Önemli olan vatandaşlarımızın yüzde 60’ının onayını alarak seçilmiş başkan olmamdır. O günde benzer düşünce yapısında olan kişiler yüzünden belediye başkanlığı görevimi 3 ay boyunca eksik yaptım. Bize demokrasi ayını yaşatan tüm siyasi aktörler yanlış yaptı, ayıp etti ve onları kınıyorum. Böyle bir yanlışın tekrarlanmasına fırsat vermeyeceğimizi açıkça söylemek istiyorum.’’

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekrem İmamoğlu: ‘’CHP’de Değişim Olmak Zorundadır’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin