Beşiktaş’ın eski belediye başkanlarından M. Hazinedar ile birlikte 2 sanık davadan tahliye edilerek özgürlüğüne kavuştu. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar dava süresince tutuklu olarak yargılanıyordu.
Beşiktaş Belediyesi hakkında açılan rüşvet davası ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. 17 tanığın bulunduğu davada Hazinedar ve 2 sanık özgürlüğüne kavuştu.
Duruşmada İfadelere Başvuruldu!
Murat Hazinedar, İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada 150 gündür tutukluydu. Duruşmaların 4 gün sürdüğü davada Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın ifadeleri Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alınarak kayıtlara geçildi. Tutukluluğu devam eden diğer 2 sanık ve avukatları ise duruşma salonunda hazır olarak bulundu. Duruşma boyunca hem şikayetçilerin şikayetleri hem de sanık avukatları dinlendi.
Ortada Bir Suç Olmadığını Savundu!
Murat Hazinedar, katılmış olduğu duruşma esnasında kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili hakime cevap verdi. Yapılan suçlamaların herhangi bir şekilde delilli olmadığı ifade eden Hazinedar, bu deliller olmamasına rağmen iddianamede yer alıyor diyerek sözlerine devam etti. Ayrıca tutuklama kararının da hukuki olmadığını belirten Hazinedar, tutuklama olayın netleşmesinden sonra yapılmalıydı, iddianameye göre tutuklamanın kabul edilemeyeceğini belirtirken ortada bir suç oluşabilmesi için hem rüşvet alan hem de rüşvet veren tarafın olması gerekirdi diyerek sözlerini bitirdi.
Bu Olayı Zul Sayarak Cevap Veriyorum!
İddianamede yer alan suçlamaların bir kumpasın ürün olduğunu dile getiren Hazinedar, benim kirletilmem gerekiyordu diyerek olaylara tepki gösterdi. Konuşmalarına devam eden eski Belediye Başkanı, yasa dışı bir işlem yapmış isem yasa dışı bir talimat alan da bir imar müdürü olması gerekir, görev yaptığım süre boyunca hiç kimseye herhangi bir talimat vermedim ve almadım diyerek kendisini savundu.
Ayrıca Beltaş Vakfı ile ilgili iddialar hakkında da konuşan Murat Hazinedar, tüzük kurallarına göre vakfın da başkanı olduğunu dile getirerek vakfın herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi. Ayrıca diğer bir sanık olan Hüseyin Avni Sipahi’nin de bu vakıf ile ilgili herhangi bir bağlantısının olmadığı söyleyen Hazinedar, vakıf ile ilgili her türlü araştırma yapılsın her türlü sorumluluğu veririm diyerek sözlerini bitirdi.
Savcıdan Tahliye Talebi!
Duruşma esnasında görev yapan duruşma savcısı, sanıkların içerisinde bulundukları tutukluluk süresini de dikkate alarak suç delillerini değerlendirip mahkemeden tahliye talebinde bulundu.
Daha sonrasında söz alan M. Hazinedar ise ortada rüşvet alanın ve verenin olmadığı ve ayrıca savcının bahsetmiş olduğu belgenin olmadığını dile getirdi. Ayrıca görevden uzaklaştırılması ile ilgili davalardan da takipsizlik kararı aldığını sözlerine ekledi. Bu kararların ise daha sonrasında avukatı aracılığıyla mahkemeye sunulacağını belirtti.
Mahkeme ise talebin ardından Murat Hazinedar ve diğer 2 sanığa yurt dışına çıkış engellemesi getirerek tahliye kararını verdi.
Tahliye kararının ardından Murat Hazinedar’ın eşi ve oğlu ise birbirine sarılarak sevince boğuldu. M. Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar ise büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirirerek hukukun konuştuğunu ve her şeye rağmen adalet iyi ki var diyerek sözlerini bitirdi.
İddianame Ne İçeriyordu?
İddianame içerisinde ise Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın Beşiktaş Belediyesini kendine özel bir şirket gibi yönettiği ve kendi akrabalarına çeşitli işler vererek belediye kurumunu bir aile şirketi haline getirdiği ve daha sonrasında belediyenin sorumluluklarını yapması için ise bağış adı altında para alındığı ile ilgili iddialar yer alıyordu.
Ayrıca bu süreç içerisinde hukuki olmamasına rağmen imar yetkisi aldığı iddia edilen Hüseyin Avni Sipahi ise vatandaşa Beltaş Vakfına bağış adı altında para topladığı iddianamede yer aldı. Bu 3 şüpheli ise geçtiğimiz sene 15 Aralık’ta tutuklanmışlardı.