Faik Öztrak: “Paramız Pul Olmaya Devam Ettikçe, Her Şeye Zam Geliyor”

Faik Öztrak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı.

Faik Öztrak, dar ve sabit gelirli vatandaşların yaşam koşullarının her geçen gün daha da zorlaştığını vurgulayarak, dövizin yükselişi ve enflasyonun artışıyla birlikte Türk Lirası’nın değer kaybettiğini belirtti. Öztrak, dolar kurunun son bir ayda 1 doların 23,5 liranın üzerine çıktığını ve bu durumun vatandaşları ekonomik olarak zorladığını ifade etti. Seçimlerden önce 1 doların 19 lira 58 kuruş olduğunu hatırlatan  Faik Öztrak, seçim sonrasında ise 1 dolar almak için 4 lira 7 kuruş fazla ödemek gerektiğini dile getirdi.

Öztrak, fiyat artışlarının hızlandığına dikkat çekerek, çayın kilosunun seçimlerden önce 96 lira olduğunu, şu an ise 138 liraya yükseldiğini belirtti. Ayrıca benzin, mazot, LPG, sigara, alkollü içecekler ve ithal ürünlere zam geldiğini ifade etti. Öztrak, ekmeğin fiyatının da fırınlara un desteğinin kesilmesiyle 6 liradan 10 liraya çıkabileceği söylentilerinin dolaştığını aktardı. Bu durumun çiftçiye yararı olup olmadığını sorgulayan Öztrak, geçen yıla göre buğday taban fiyatında yüzde 24’lük bir artış olduğunu ancak çiftçilerin maliyetlerinin bu artışı karşılamadığını söyledi.

Faik Öztrak: “Peki, Bu Çiftçi Bu Fiyatla Nasıl Geçinecek?”

Öztrak, “Diyarbakırlı buğday üreticisi tohum, mazot, gübre, ilaç, hasat, harman, sigorta derken ‘Bu fiyattan çiftçinin eline kalan sıfır lira’ diye dert yanıyor. Peki, bu çiftçi bu fiyatla nasıl geçinecek? Çoluğunu çocuğuna okula giderken nasıl harçlık verecek? Evine nasıl ekmek götürecek? Paramız pul olmaya devam ettikçe, her şeye zam geliyor. Milletimizin cüzdanını, tenceresini boşaltıyor” şeklinde konuştu.

Öztrak, ayrıca CHP’nin genel başkanlıkla ilgili değişim sürecine de değindi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi iradesiyle değişimi gerçekleştirdiğini ve yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, kongre takviminin başlatıldığını ve parti örgütlerinde değişimin önünün açıldığını ifade etti. Önümüzdeki sürecin üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri tarafından belirleneceğini ve kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Yerel seçimlere yönelik çalışmalara da değinen Öztrak, kongreler takviminin başlamasıyla birlikte parti içinde bir yenilenme ve tazelenme sürecinin yaşanacağını ifade etti. Bu sürecin yerel yönetim seçimlerine enerji sağlayacağını ve CHP’nin mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma kararlılığında olduğunu belirtti. Partinin, rakip partiye göre daha fazla çalıştığını ve daha güçlü bir strateji izlediğini ifade etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faik Öztrak: “Paramız Pul Olmaya Devam Ettikçe, Her Şeye Zam Geliyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin