Faik Öztrak: “Tanju Özcan’ı Disiplin Kuruluna Sevk Ettik”

Faik Öztrak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün il başkanlarıyla bir araya geldiğini hatırlatarak, il başkanlarının değişimin kişisel bir değişim olmadığını vurguladıklarını söyledi. İl başkanlarının yapısal ve işleyişsel eksiklikleri içeren değişim taleplerinin sağlıklı bir sonuç doğurmayacağını belirttiklerini ifade eden Öztrak, ayrıca seçimlerde herkesten çok çalışan Genel Başkanlarını itibarsızlaştırmaya yönelik yaklaşımları onaylamadıklarını dile getirdi.

Faik Öztrak, “İl başkanlarımız; yerel seçimler öncesi, demokratik bir parti tüzüğünü hayata geçireceğimizin ve kurultayımızı da tamamlayarak Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kimsesizlerin kimsesi’ diyerek tarif ettiği cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağımızı belirtmişlerdir” şeklinde konuştu.

Faik Öztrak: “Tek Başına Faiz Artışı Enflasyonu Düşürmeye Yetmeyecek”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası’nın politika faizini artırma kararına da değinerek, tek başına faiz artışının enflasyonu düşürmeye yetmeyeceğini belirtti. Öztrak, hükümetin seçim harcamalarını artırırken aynı zamanda faizleri artırmasının tutarsız bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Bu durumun sınırlı kaynakların boşa harcanmasına neden olduğunu ve bütüncül bir program olmadan başarılı bir çözüm elde edilemeyeceğini dile getirdi.

Ayrıca, Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret konusunda da değerlendirmelerde bulunan Öztrak, daha önce 15 bin lira olması gerektiğini söyledikleri asgari ücretin hükümet tarafından 11 bin 402 lira olarak açıklandığını belirtti. İlk 6 aydaki enflasyonun dikkate alındığını ancak söz verdikleri 500 dolar seviyesine ulaşılamadığını ifade etti. Öztrak, bu durumun emekçileri enflasyonun etkilerine maruz bıraktığını ve asgari ücretin açlık sınırının altına düşme riski taşıdığını ifade etti.

“Şimdi Ayağa kalkma Vakti”

Faik Öztrak, genel seçimlerde parti olarak istedikleri sonucu alamadıklarını dile getirerek, “Başta genel başkanımız olmak üzere hepimiz çok çalıştık; ama kazanamadık. Buna çok üzüldük; ama üzülmek yetmiyor. Şimdi ayağa kalkma, eksikleri ve hataları gidererek üstümüzü silkeleyerek, yeniden mücadeleye başlama vakti” dedi.

Parti içi yenilenme sürecini kavgadan ziyade demokratik tartışma ve istişarelerle tamamlayacaklarını söyleyen Öztrak, demokrasiden yana olan muhalefetin gücünü artırıp birleştirerek seçimleri kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

Öztrak, sorulan bir soru üzerine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. CHP’nin ilgili tüzük maddeleri gereğince Özcan’ı disiplin kuruluna sevk ettiklerini belirtti.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bildirinin 4 il başkanı tarafından hazırlandığı yönündeki açıklamasıyla ilgili Öztrak, bu bilginin yanlış olduğunu ifade etti. Öztrak, toplantılarda olduğu gibi sonuç bildirgesini hazırlamak üzere bir redaksiyon komitesi kurulduğunu ve bu komitenin bir metin hazırladığını belirtti. Daha sonra 81 il başkanından oluşan bir WhatsApp grubu kurulduğunu ve bu metnin orada görüşüldüğünü ifade etti. 81 il başkanının bu metni defalarca müzakere ettiğini ve ortak bir mutabakat metni haline getirerek imzaladığını söyledi. Öztrak, CHP’nin hiçbir il başkanının mutabakatı olmayan bir metne imza atmayacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faik Öztrak: “Tanju Özcan’ı Disiplin Kuruluna Sevk Ettik”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin