Fatih Erbakan: “Milletimiz 14 Mayıs Ve 28 Mayıs’ta Üzerine Düşeni Yaptı”

Fatih Erbakan
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde bir milletvekili kazandıkları Kocaeli’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Erbakan, il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi ve ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Fatih Erbakan açıklamasında, Yeniden Refah Partisi’nin seçimlere kendi imkanları ve kendi logosuyla katıldığını vurgulayarak, partinin kendi teşkilatlarının emeği ve çabasıyla milletvekili çıkarmayı başardığını belirtti. Rakiplerine kıyasla sınırlı imkanlara sahip olmalarına rağmen ve kısa bir süre içinde parti olarak ilk seçime katılmalarına rağmen, bu sonuca ulaşmanın önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, diğer yeni kurulan partilerin oylarının sıfıra yakın olduğu bir seçimde, Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye’nin en hızlı büyüyen, en dinamik ve en aktif parçası olduğunu gösterdiğini söyledi.

Fatih Erbakan: “Seçimi Kaybedenlerinden Bir Tanesi Elbette Sayın Kılıçdaroğlu’dur”

Erbakan “Tabii seçimi kaybedenlerinden bir tanesi elbette Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Son derece bonkör bir şekilde, iki grup kuracak kadar milletvekilini başka partilere, sıfıra yakın oyu olan partilere dağıtmış, milletvekillerini vermiş, cumhurbaşkanı seçileceğim diye düşünse de sonuçta cumhurbaşkanı da olamamıştır. 40’a yakın milletvekilini kendi listelerinden başka partilere verdiğiyle kalmıştır” dedi.

Erbakan, Altılı Masa’nın aldığı oylara da dikkat çekerek, bu partilerin adeta bir tabela partisi olduklarını ve CHP’nin aldığı oylarla desteklendiklerini ifade etti. Millette hiçbir karşılık bulamadıklarını ve neredeyse sıfır oy aldıklarını belirtti. CHP’nin önceki seçimde %23 gibi bir oy aldığını ve bu seçimde %25’e çıktığını belirterek, “CHP’nin hiç kendisinin oy arttırmadığını dahi düşünsek 4 tane partiye yüzde 1,5 oy düşüyor. Kaldı ki CHP bu kadar kampanya yaptı, bu kadar para harcadı. Kendi genel başkanları, cumhurbaşkanı adayı oldu. Bu yüzde 1,5’luk artış da CHP’den kaynaklandı” dedi.

“Pek Çok Dezavantaja Sahip Bir İktidar Karşılarında Olmasına Rağmen Bu Seçimde De Yüzde 25’i Geçemediler”

Erbakan, “Böyle olunca 4 tane yerin, 4 tane masadaki küçük partinin sıfır oyları olduğu ortaya çıkmış oldu. Tabii CHP’nin de bu seçimde bir kez daha bu ülkede ne yaparsa yapsın yüzde 25’i geçemeyeceği ortaya çıktı. Kendi genel başkanları, Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasına rağmen, 21 senelik son derece yıpranmış bir iktidar, pek çok dezavantaja sahip bir iktidar karşılarında olmasına rağmen bu seçimde de yüzde 25’i geçemediler” şeklinde konuştu.

Fatih Erbakan, seçim öncesinde AK Parti ile imzaladıkları mutabakat metnini hatırlatarak, bu metinde yer alan maddelerin uygulanmasını takip edeceklerini belirtti. Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 milletvekiliyle de olsa milletin sorunlarına çözüm olmayı ve milletin maddi ve manevi sıkıntılarından kurtuluşa vesile olmayı hedeflediklerini ifade etti. Ekonomi, sosyal politikalar ve dış politika gibi alanlarda imzalanan protokole bağlı kalınmasını umut ettiklerini dile getirdi. Bu maddelerin milletin faydasına olduğunu ve uygulanmaması durumunda yapıcı eleştiri ve uyarılarını ortaya koyacaklarını söyledi.

“Milletimiz 14 Mayıs Ve 28 Mayıs’ta Üzerine Düşeni Yaptı”

Fatih Erbakan, “Milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta üzerine düşeni yaptı. Bütün sıkıntılarına rağmen hayat pahalılığına, geçim derdine, yoksulluğa rağmen, iş birliğine rağmen, ekonomik açıdan son derece bunalmış olmasına rağmen FETÖ’cülere, PKK’lılara, LGBT’cilere tarihiyle, inancıyla, değerleriyle kavgalı olanlara bu ülkeyi teslim etmemek için üzerine düşeni yaptı. Şimdi yeni kabinenin görevi de bu fedakarlığı gösteren milletimizi, bu kadirşinaslığı gösteren milletimizi bir an evvel ekonomik sıkıntılardan, işsizlikten, geçim derdinden, enflasyondan, hayat pahalılığından kurtarmak için gerekli adımları atmasıdır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Erbakan: “Milletimiz 14 Mayıs Ve 28 Mayıs’ta Üzerine Düşeni Yaptı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin