Fransa’nın Ulusal Bayramı Ankara Büyükelçiliği’nde Kutlandı

Fransa
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın Ulusal Bayramı, Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın da katıldığı resepsiyona, Fransa Büyükelçisi Herve Magro, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve diğer davetliler de iştirak etti.

“14 Temmuz, Fransa’da Bizi Bir Ulus Olarak Nelerin Bir Araya Getirdiğini Hatırlatan Bir Gündür”

Büyükelçi Herve Magro, yaptığı konuşmada, 14 Temmuz’un Fransa için önemini vurgulayarak, bu tarihin Fransız halkının bir araya gelmesini, halkın egemenliğini, insan haklarını ve birlikte yaşama iradesini hatırlattığını belirtti. Aynı zamanda, Türkiye’nin 6 Şubat’taki depremler nedeniyle zor bir yıl geçirdiğini ve Fransız hükümeti olarak bu trajik olaylar karşısında Türkiye’ye verdikleri desteği yinelediğini söyledi. Büyükelçi Magro, Fransız makamlarının ve halkının Türkiye’nin acısını paylaştığını ifade ederek, Türkiye’nin deprem bölgelerinin yeniden inşası için Fransız hükümeti ve uluslararası ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Büyükelçi Magro, Fransa ile Türkiye arasındaki diyaloğun devam ettiğini ve iki ülke liderlerinin düzenli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama kararını memnuniyetle karşıladığını ve bu sürecin en kısa sürede gerçekleşmesini umut ettiğini ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay da konuşmasında, Fransa’nın deprem felaketi sonrasında Türkiye’ye verdiği destek ve dayanışmayı bir tezahürü olarak gördüklerini belirtti. İki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkilerini karşılıklı anlayış ve saygı temelinde daha da ileriye taşıma kararlılıkları olduğunu belirten Bozay, NATO zirvesi gibi uluslararası platformlarda da Türkiye ile Fransa arasındaki iş birliğinin önemini gözler önüne serdiğini ifade etti. Bozay, Büyükelçi Magro’ya Türkiye’deki görev süresi boyunca gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ederek, gerçek bir Türkiye dostu olarak hatırlanacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fransa’nın Ulusal Bayramı Ankara Büyükelçiliği’nde Kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin