Gazze Şeridi’nde Mahsur Kalan Türk Vatandaşları İstanbul’a Geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Filistin ile Gazze Şeridi’ne yönelik silahlı saldırıları sonucu bölgede kalan Türk vatandaşları, yurda ayakbastı. Çatışmaların yaşandığı bölgede mahsur durumda bulunan 44 Türk vatandaşının Mısır üzerinden ülkemize getirildi. İstanbul Havalimanı’na inen Türk vatandaşları için karşılama töreni hazırlandı. Gazze Şeridi’nde korku dolu anlar yaşayan vatandaşlarımız ülkelerine geri döndükleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.

İstanbul’da Çiçeklerle Karşılandılar

İsrail ile Filistin arasındaki silahlı çatışmalar devam ediyor. İsrail, Filistin ile Gazze Şeridi’ne düzenlediği bombalı saldırılarda sivil vatandaşların da hedef haline gelmesine neden oluyor. Savaş bölgesinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tahliyesi için hükümet gerekli yasal işlemleri başlatmıştı. 44 vatandaşımız, Gazze Şeridi’nde mahsur durumda kalmıştı. Vatandaşlarımızın, ülkelerine geri dönmesi için Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçak Mısır’ın Kahire kentine gitti. Kahire’den saat 14:30 civarında havalanan uçak sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Dışişleri Bakanlığı’na bağlı personel ile birlikte AFAD yetkilileri de havalimanında hazır bulundu. Yurda ayak basan vatandaşlarımız için karşılama töreni hazırlandı. İstanbul Havalimanı’nda karşılanan 44 vatandaşımıza ‘’yurda hoş geldiniz’’ denildi ve çiçek takdim edildi.

‘’Gazze’de Nefes Almak Mümkün Değil’’

Gazze Şeridi’nden Refah Sınıf Kapısı’na ulaştıklarını belirten vatandaşlarımızdan Kerem Hüseyini, ‘’Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptık. Mısır’a geldiğimizde Dışişleri Bakanlığı yetkilileri bizimle temas kurdu. Türkiye’ye geri döndüğümüz için büyük bir mutluluk içerisindeyim. Gazze Şeridi’nden çıktığımız da arkamızda ilerleyen otomobil vuruldu. İsrail’in keskin nişancı askeri hedef gözetmeden aracı vurdu. Her yerde insanların cansız bedenleri var. Öyle ki, yolda ilerleyen otomobiller bile cesetlerin üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Orada artık nefes almak mümkün değil, yaşanacak bir yer olmaktan çıktı. Sabahtan akşama kadar İsrail tarafından bomba atılıyor. Bombalamalar hiç durmuyor’’ diye konuştu.

‘’Türk Bayrağını Gördüğümde Duygulandım’’

Türk Hava Yolları ile Mısır’dan Türkiye’ye getirilen 44 vatandaş arasında yer alan Muhsine Almacar, ‘’2 ayı aşkın süredir savaş bölgesindeydik. Eşimin ailesi orada yaşadığı için ziyaret amacıyla gitmiştik. Savaşın başladığı döneme denk gelmiş olduk. Türkiye’ye geri döndüğümüz için hem çok mutluyum hem de Türk Bayrağını gördüğüm de çok duygulandım. Refah Sınır Kapısı’na ulaştığımız zaman bizi iyi bir şekilde karşıladılar. Türkiye bizi sahiplendi ve tahliye sürecinde her şeyi çözdü. Biz, savaşın başlamasından 3 gün sonra sınır kapısına ulaştık. İsrailli askerler Refah Sınır Kapısına da bomba attı. Kaçarken yanımıza hiçbir şey almadık, sadece canımızı kurtarmaya çalıştık. Çocuğumu kucakladığım gibi kaçmaya çalıştım. İstanbul’a geldiğimiz için şükrediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze Şeridi’nde Mahsur Kalan Türk Vatandaşları İstanbul’a Geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin