İstanbul Kültür Üniversitesi Oxford Üniversitesi’nin Kitap Dizisini Türkçe’ye Kazandırıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınevi İKÜ Yayınevi Oxford Üniversitesi Yayınevi’nin kitap dizisini Türkçeye kazandırma çalışmalarına devam ediyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınevi İKÜ Yayınevi Oxford Üniversitesi Yayınevi’nin kitap dizisini Türkçeye kazandırma çalışmalarına devam ediyor. Bu seri öğrenciler eğitimciler ve genel okuyucular için fizikten sanata felsefeden tarihe psikolojiden mimariye birçok konuda giriş niteliğinde bilgiler sunmaktadır. Türkçe olarak yayımlanan kitap sayısı şu ana kadar 25’e ulaşmıştır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Oxford Üniversitesi’nin Kitap Dizisini Türkçe’ye Kazandırıyor

Serinin bir parçası olan Faşizm Çok Kısa Bir Başlangıç kitabında Cardiff Üniversitesi tarih profesörü Kevin Passmore faşizmin ne olduğunu devrimci mi yoksa gerici mi olduğunu ve bu iki özelliğin aynı anda var olup olamayacağını ele almaktadır. Aynı zamanda modern dünyadaki faşizmin önemli paradokslarını çözmeye çalışarak İtalya ve Almanya başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde faşizmin yayılmasıyla ilgili güncel araştırmalara da değinmektedir.

Çok Kısa Bir Başlangıç İKÜ Yayınevi Oxford Üniversitesi Serisini Türk Okurlarla Buluşturuyor

Florida Üniversitesi tarih profesörü ve eski Amerikan Dış İlişkileri Tarihi Topluluğu başkanı Robert J. McMahon tarafından kaleme alınan Soğuk Savaş Çok Kısa Bir Başlangıç kitabı ise İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası düzensizlik ve ekonomik sorunların yol açtığı Soğuk Savaş’ın Amerika Birleşik Devletleri Sovyetler Birliği Avrupa ve Üçüncü Dünya ülkeleri üzerindeki etkilerini inceliyor. Aynı zamanda Soğuk Savaş’ın insan ve ekonomik kayıpları ile 20. Yüzyılın ikinci yarısının tarihini nasıl etkilediğini anlatmaktadır.

Mimari Çok Kısa Bir Başlangıç kitabı ise Sheffield Bath ve Newcastle Üniversitelerinde mimarlık profesörlüğü yapmış olan Andrew Ballantyne tarafından yazılmış ve Türkçeye Vedat Zeki Tokyay tarafından çevrilmiştir. Bu kitapta Ballantyne mimaride pratiklik ile sanatsal yapılar arasındaki dengeyi tartışırken mimarinin kültürel önemini vurgulamaktadır. Farklı tarihî dönemlere ait yapılar ve farklı mimari tarzlar tanıtılarak binaların ekonomik politik ve estetik önemi detaylı bir şekilde incelenmektedir.

Bilgi ve Kültür Yoluyla Köprü Kurma İKÜ Yayınevi Oxford Üniversitesi Kitap Dizisini Türkçe’ye Taşıyor

Kuantum Kuramı Çok Kısa Bir Başlangıç kitabı ise 1968’den 1979’a kadar Cambridge Üniversitesi’nde matematiksel fizik profesörlüğü yapan John Polkinghorne tarafından kaleme alınmıştır. Bu kitap basit ve matematiksel olmayan bir dille atom altı dünyayı anlaşılır bir şekilde açıklamaktadır. Kesinsizlik öngörülemezlik dalga/parçacık ikiliği gibi konuları ele alarak 20. Yüzyılın önemli entelektüel başarılarından biri olan kuantum kuramını anlatmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Kültür Üniversitesi Oxford Üniversitesi’nin Kitap Dizisini Türkçe’ye Kazandırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin