İstanbul’da Çakarlı Trafik Magandaları Gözaltına Alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Kadiköy ile Küçükçekmece semtlerinde çakarlı otomobiller ile trafik magandalığı yaptığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları ile dikkat çeken şüphelilerle ilgili polis ekipleri adli işlem başlattı. ‘’Yakalanmazsan her şey legal olur’’ vb. gibi ifadelerle çakarlı otomobillerinin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında yayınlayan şüphelileri para cezası kesildiği açıklandı.

İstanbul Trafiğinde Makas Attılar

İstanbul’un hem Kadiköy hem de Küçükçekmece semtlerinde çakarlı otomobilleri ile trafik canavarlığına soyunan şahıslar hakkında işlem yapıldı. D-100 karayolunda makas attıkları tespit edilen şüphelileri ele veren ise sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar oldu. Sosyal medyada gündeme gelen görüntüler büyük tepki çekmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ndeki polis ekipleri tarafından şüphelilerle ilgili inceleme başlatıldı. 8 otomobil sürücünün sosyal medya paylaşımlarında ‘’yakalanmazsan her şey legaldir’’, ‘’çevirmeye nasıl girdiğimizi izleyin’’ vb. gibi ifadelerle trafik canavarlığına soyundukları görüntüleri yayınladıkları tespit edildi. Trafiğin akışının bozulmasına ve diğer sürücülerin hayatının tehlikeye girmesine neden olan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Polis ekipleri tarafından sosyal medyada çakarlı otomobilleri ile paylaşım yapan şahısların U.C.D., U.B., C.Ç., S.B., A.K., Ş.K. S.B ve Ç.A. olduğu tespit edildi.

Trafik Magandalarına Para Cezası Kesildi

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ndeki polis ekipleri tarafından çakarlı otomobilleri ile trafiğin akışını bozarak, diğer sürücülerin hayatını riske atan 8 sürücü gözaltına alındı.  Karayolları Trafik Kanununda yer alan otomobil camlarına film takma maddesinin ihlal edildiği tespit edildi. Ayrıca, diğer sürücülere yakın takip yapılması, drift atılması ve trafikte makas atılması gibi kulların hiçe sayıldığı belirlendi. 8 şüphelinin trafikte usulsüz şekilde çakar kullanmasının yanı sıra Karayolları yönetmenliğine aykırı şekilde plaka kullandıkları da belirlendi. 8 sürücüye para cezası kesildi. 97 bin 300 TL tutarında toplam para cezasının uygulandığı açıklandı. Ayrıca, U.B. adlı sürücünün TCK Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek’’ maddesi çerçevesinde hakkında adli işlem başlatılırken, ehliyetine ise 60 gün süreyle el konulduğu açıklandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Çakarlı Trafik Magandaları Gözaltına Alındı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin