İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Var Gücümüzle Yolumuza Devam Edeceğiz”

Kürşad Zorlu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partinin merkezinde düzenlenen basın toplantısında güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Zorlu, İYİ Parti’nin Başkanlık Divanı Toplantısı’nın ikincisini bugün gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu toplantıda, seçimlere ilişkin analizler, yaklaşan seçimlerde izlenecek yol haritamız ve özellikle ekonomi gibi gündemdeki konuları istişare etme fırsatı bulduk” dedi.

Kürşad Zorlu, şu anda Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi olduğunu ifade ederek, hükümetin yanlış ekonomi politikalarının halka ağır bir şekilde yansıdığını söyledi. Hayat pahalılığının sebebinin siyasi iktidar olduğunu belirten Zorlu, “Haziran sonu itibariyle Türkiye’de açlık sınırı 10.373 TL, yoksulluk sınırı ise 33.750 TL seviyesindedir. Bu sözde ‘yeni ekonomi modeli’nin başlamadan önce açlık sınırı 2.903 TL, yoksulluk sınırı ise 9.457 TL idi. Dünya genelinde gıda fiyatları haziran ayında son 25 ayın en düşük seviyesine inerken, Türkiye’de ise son 34 aydır gıda fiyatları artıyor.  Son 2 yılda dünyada gıda fiyatlarının yüzde 6; Türkiye’de ise yüzde 187 arttığını bu rakamlardan anlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kürşad Zorlu: “Yapılan Zamlar Asgari Ücretliler, Memurlar Ve Emeklilerin Maaşlarını Eritiyor”

Zorlu, yapılan zamların asgari ücretliler, memurlar ve emeklilerin maaşlarını erittiğini ifade ederek, “AK Parti iktidarının yeni ekonomi stratejisi belli olmuştur; kaşıkla ver, kepçeyle gitsin. Günlük hayatta tüm vatandaşlarımızın karşısına çıkacak neredeyse her harcamaya yüzde 2 ile yüzde 256 arasında zamlar yapmak, ekonomi politikalarınızın sonucudur. Bu yaklaşımla vatandaşlarımız daha da fakirleşecek, mutlu azınlıkların yüzü gülmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Zorlu, Türkiye’deki sığınmacı sorununun her geçen gün derinleştiğini ve bir sorun haline geldiğini belirtti. En düşük tahminlerle bile Türkiye’de en az 10 milyon sığınmacı ve kaçak yabancının yaşamaya devam ettiğini ifade eden Zorlu, “Bu sayı, Birleşmiş Milletler’in tanıdığı 193 ülkenin 91’inin nüfusundan fazladır. Suriyeli sığınmacıların sayısının 2053 yılında 35 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Kayıt dışı ve kaçak yabancıların da dahil edildiği hesaplamalarla, önümüzdeki 30 yıl içinde Türkiye’nin demografik yapısı ve Türk milli kimliğinin hayati bir tehdit altında olduğu açıkça görülecektir” dedi.

“Mevcut Belediyeleri Güçlendirmek Ve Sayılarını Artırmak İçin Çaba Göstereceğiz.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürşad Zorlu, İYİ Parti’nin yerel seçim çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Bu konuyu çok önemsiyoruz. Genel Başkanımız İstanbul’dan Ankara’ya taşındı ve artık parti genel merkezinde daha fazla vakit geçirecek. Yaklaşan yerel seçimlere büyük bir dinamizm ve yeni bir heyecanla, geçmişteki eksikliklerden paylar çıkararak hazırlanıp var gücümüzle yolumuza devam edeceğiz. Mevcut belediyeleri güçlendirmek ve sayılarını artırmak için çaba göstereceğiz. İYİ Parti, bu anlamda birlik ve beraberlik içinde seçimlere girecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Var Gücümüzle Yolumuza Devam Edeceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin