Kurtulmuş: Ülkelerle Barışçıl İlişkilerimizi Geliştirmek Ve Dostluklarımızı Arttırmak Temel Hedeflerimizdendir

Kurtulmuş
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Karadağ Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve beraberindeki heyeti Meclisteki makamında kabul etti. Ziyaret sırasında Kurtulmuş, Türkiye’nin Balkanlar ile ilişkilerine bir vurgu yaptı. Kurtulmuş, Türkiye’nin jeopolitik konumu gereği dünyanın en büyük sorunları ve gerginliklerinin yaşandığı bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, bölgesel barış, istikrar ve güvenin sağlanmasının temel hedefleri olduğunu ifade etti. Bu amaçla, Türkiye’nin bölgesel iş birliği ve ittifakları arttırarak sorun alanlarını azaltmaya odaklandığını söyledi.

Kurtulmuş: Bölgedeki Sorunların Çözümü İçin Barışçıl Yaklaşımlar Ve İş Birliği Önemlidir

Kurtulmuş, açıklamasında, “Bir tarafta Balkanlar, bir tarafta Karadeniz, bir tarafta Kafkaslar, bir tarafta Orta Doğu, bir tarafta Doğu Akdeniz; tüm bu türbülansın olduğu bu coğrafyada bizim temel hedefimiz; önce bölgesel barışı, istikrarı ve güveni oluşturmaktır. Bizim önümüzdeki yüzyılı, güçlü ve büyük Türkiye’nin yüzyılı yapabilmek için önce bu ilk halkanın çok sağlam olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bölgedeki sorunların çözümü için barışçıl yaklaşımlar ve iş birliği önemlidir” dedi.

Türkiye’nin kıtalar arası açılımına da değinen Kurtulmuş, “İkinci halka ise Türkiye’nin kıtalar arası açılımıdır. Asya ve Afrika kıtaları başta olmak üzere dünyanın her yerinde, ülkelerle barışçıl ilişkiler kurmak ve dostlukları geliştirmek temel hedeflerimizdendir” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda, küresel düzeyde adil bir dünya düzeni kurma çabalarının da önemine değinen Kurtulmuş, “Üçüncü ve en geniş halka ise küresel ölçekte adil ve hakkaniyetli bir dünya sisteminin kurulabilmesi için mücadele etmektir. Türkiye olarak, sadece belirli ülkelerin değil tüm ülkelerin eşit temsil edildiği bir küresel sistem oluşturma amacındayız. Dünyanın yeni bir siyasi mimariye ihtiyaç duyduğu açıktır ve Türkiye bu doğrultuda çaba harcayacaktır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurtulmuş: Ülkelerle Barışçıl İlişkilerimizi Geliştirmek Ve Dostluklarımızı Arttırmak Temel Hedeflerimizdendir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin