Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Koordinatörü Sibel Durak LGS sınavına sayılı günler kala öğrencilere ve ebeveynlerine önerilerde bulunuyor. Sınavlara uzun süre hazırlanan gençlerin sınav yaklaştıkça çalışma tempolarını düşürmeleri veya çalışmayı bırakmalarının en sık yaptıkları hatalardan biri olduğunu belirtiyor. Durak Vazgeçmeden çalışmaya devam edin. Eğer psikolojik olarak rahat hissediyorsanız son güne kadar ders çalışabilirsiniz. Deneme sınavları ile LGS’nin provasını yapın diyor.
Deneme Sınavlarına Sınav Saatlerinde Başlamak
Sınav tarihi yaklaşıyor ve 4 Haziran’da yapılacak LGS sınavıyla bu uzun maratonun en önemli aşaması sona erecek. Sibel Durak sınav öncesinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veriyor. Öğrencilerin sınav yaklaştıkça çalışma tempolarını düşürmeleri veya çalışmayı bırakmalarının en sık yapılan hatalardan biri olduğunu söylüyor ve Vazgeçmeden çalışmaya devam edin. Eğer psikolojik olarak rahat hissediyorsanız son güne kadar ders çalışabilirsiniz önerisinde bulunuyor.
Soruları Kontrollü Bir Şekilde Çözmek ve Yanıtları Kontrol Etmek
Deneme sınavları LGS’ye hazırlanan öğrenciler için her gün gerçek sınavın bir provası gibi düşünülmelidir. Sınav saatlerine alışmak için deneme sınavlarının başlangıç saatlerini 09.30 ve 11.30 olarak ayarlamak önemlidir.
Masanızda kurşun kalem silgi kalemtıraş ve su gibi ihtiyaç duyabileceğiniz araç gereçleri bulundurun. Deneme sınavını uyguladığınız alana başkalarının girmemesi için çevrenizdekileri bilgilendirin. Alarm kurarak kendinize Sözel Bölüm için 75 dakika Sayısal Bölüm için 80 dakika süre verin ve sınav bitti alarmı çalana kadar masadan kalkmayın. Deneme sınavının ardından yanıtlarınızı kontrol edin. Boş bıraktığınız veya yanlış yaptığınız soruların doğru cevaplarını araştırın bu en etkili öğrenme yöntemlerinden biridir. Konu tekrarları yapın ve daha önce aldığınız önemli notları gözden geçirin.
Ebeveynlerin Rolü Destek Olmak ve Kaygıyı Azaltmak
Kaygılanmaya neden olan insanlarla görüşmemek öğrencilerin konuşma ve davranışlarıyla sınava yönelik kaygılanmasını önlemek için önlemlidir. Sibel Durak öğrencilere endişe ve kaygı yerine hedefe odaklanmalarını önermektedir. Hedefe odaklanarak kısa sürede neleri başarabileceklerini düşünmeleri motivasyonlarını artırabilir. Ayrıca ebeveynlere de önemli görevler düşmektedir. Çocukların rutinlerini bozmamaya özen göstermek çalışma uyku ve dinlenme gibi faaliyetlerini düzenlemelerine destek olmak önemlidir.
DHA