Türk Teknoloji Girişimcileri London Tech Week’te Bir Araya Geldi

Türk Teknoloji Girişimcileri London Tech Week'te Bir Araya Geldi
Türk Teknoloji Girişimcileri London Tech Week'te Bir Araya Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Academia Park himayesinde buluşan 14 Türk teknoloji girişimcisi, İngiltere’de düzenlenen London Tech Week’te bir araya geldi.

Türk Teknoloji Girişimcileri Londra Tech Week’te Bir Araya Geldi
Türk Teknoloji Girişimcileri London Tech Week’te Bir Araya Geldi

Türk Teknoloji Girişimcileri London Tech Week’te Bir Araya Geldi

14 Türk teknoloji girişimcisi, Academia Park himayesinde London Tech Week’te bir araya geldi. Girişimciler projelerine dair sunumlar yaparken düzenlenen oturumlarda, Türk girişimcilerin Londra pazarına nasıl açılacağı gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Türk teknoloji ve bilişim şirketleri için Londra’da kurulan ve Londra’nın gelişen teknoloji ekosisteminin merkezinde yer alan Academia Park, Türk girişimcileri London Tech Week kapsamında bir araya getirdi. Ayrıca Academia Park, yerli girişimlerin uluslararası pazardaki faaliyetlerini arttırmaları için bir köprü görevi görmekte.

London Tech Week’te ‘Türkiye’de Teknoparkların Durumu’ ve ‘Risk Sermayesi ve Silikon Vadisi’ndeki Durum’ oturumlarında yerli girişim şirketlerinin yanı sıra YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ve Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci de yer aldılar.

Moderatörlüğünü Academia Park Kurucu Ortağı ve CEO’su Ata Ergüder’in yatığı ilk oturumda söz alan YTÜ Yıldız Teknopark Uluslararası İlişkiler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Baran Kılıçer, Academia Park ile iş birliklerinin görüşüldüğünü ve ilerleyen süreçte Türk girişimcilerin, İngiltere pazarına açılması ve aynı zamanda yatırımcılarla buluşabilmesi için önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Türk girişim ekosisteminin önemli isimlerinin yatırımlar hakkında konuştuğu ikinci oturumda ise San Francisco merkezli Founders Network kurucusu Kevin Holmes ise fon imkanları ve yatırımcı potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

Londra Teknoloji Firmaları İçin Silikon Vadisi’nden Sonraki En Büyük Piyasa

Academia Park CEO’su Ata Ergüder, Academia Park kampüsünün açılışıyla birlikte Türk startuplarının Londra’da programlara katılmaya başlayacağını belirterek, daha büyük şirketlerin ise satışlarını artırmalarını sağlamak adına programlar düzenleyeceklerini ifade etti.

Londra’nın teknoloji firmaları için Silikon Vadisi’nden sonraki en büyük piyasa olduğunu belirten Ergüder, geçen yıl bu alanda 30 milyar dolar yatırım yapıldığının altını çizerek; Türk girişimcilerinin Londra’ya gelişini ve büyümelerini hızlandırmak adına Academia Park’ı kurduklarını söyledi.

Yaptığı bir dizi açıklamanın ardından Ergüder, ilk aşamada yatırım arayan ve Teknopark bünyesinde 34 startup şirketinin, Academia Park programlarına katılacağını ve yatırım arayacağını ve ayrıca bu sayının gelecek dönemde 100’e ulaşabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Teknoloji Girişimcileri London Tech Week’te Bir Araya Geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin