Mermer Fabrikasında İş Kazası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki bir mermer fabrikasında meydana gelen iş kazasında, 24 yaşındaki Ozan Durmuş’un başına düşen mermer blok sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Jandarma tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Taksirle Ölüme Neden Olma Suçlamasıyla Tutuklama Kararı

Fabrikanın işletme sorumlusu Memduh Gençdoğan, çıkarıldığı mahkemece ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Mermer Fabrikasında Gerçekleşen İş Kazasına ait Detaylar

Menteşe ilçesindeki bir mermer fabrikasında, Ozan Durmuş adlı işçi, katrak makinesiyle kesim yaparken başına düşen mermer blok nedeniyle yaşamını yitirdi. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, Durmuş’un hayatını kaybettiğini tespit etti. Fabrikada görevli beş kişi, olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Soruşturma sonrasında işletme sorumlusu Memduh Gençdoğan tutuklandı, diğer dört şüpheli ise serbest bırakıldı.

Kesim Yaparken Başına Düşen Mermer Blokla Yaralandı

Dün sabah saatlerinde Menteşe’nin Paşapınarı Mahallesi’ndeki mermer fabrikasında meydana geldi. Ozan Durmuş, fabrikada katrak makinesiyle kesim yaparken başına düşen mermer blok sonucu ağır yaralandı. Mesai arkadaşlarının hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirimde bulunması üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Ozan Durmuş hayatını kaybetti. Cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Mermer
Mermer

olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Fabrikanın işletme sorumlusu Memduh Gençdoğan, üretim müdürü İsmet Ç., iş sağlığı uzmanı Murat S., kesim alanı sorumlusu Hüseyin Y. ve İsmail B. şüpheliler arasında yer aldı. Jandarma tarafından gözaltına alınan bu beş kişi, adliyeye sevk edildi. Adliyede yapılan sorgulamalar sonucu Memduh Gençdoğan, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Gençdoğan’ı tutuklama kararıyla cezalandırdı. Diğer dört şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayın ardından, iş sağlığı ve güvenliği konularında daha etkili önlemler alınması için yerel otoritelerin ve iş güvenliği uzmanlarının dikkatini çekmesi bekleniyor. Ayrıca, benzer durumların önüne geçilmesi amacıyla fabrikalarda güvenlik standartlarının gözden geçirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması talepleri gündeme gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mermer Fabrikasında İş Kazası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin