Meteoroloji Uzmanı Uyardı sert ve etkili yağışlı hava devam ediyor mu?

hava sıcaklıkları
hava sıcaklıkları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Murat Acar, hafta sonu başlayan ekstrem hava olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Acar’a göre, bu olaylar salı günü öğleden sonra sona erecek. Hafta sonu boyunca özellikle doğu kesimlerde görülen kuvvetli sağanak yağışlar, kar yağışları ve rüzgarın salı günü öğleden sonra etkisini kaybedeceği belirtildi.

Meteoroloji
Meteoroloji

 

Yeni Bir Yağış Sisteminin Etkili Olacağından Bahsetti

Murat Acar, önümüzdeki günlerde yeni bir yağış sisteminin etkili olacağını ifade etti. Hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren mevsim normallerine yaklaşacağını ve hatta batı kesimlerde normallerin üzerine çıkabileceğini vurguladı. Yağışlarla birlikte sıcaklıkların düşebileceğini ancak mevsim normalleri içinde normal bir durum olduğunu belirtti.

Cuma Gününden İtibaren Soğuk Hava Etkili Olacak

Acar, yeni yağış sisteminin Akdeniz üzerinden gelmesi nedeniyle ılık hava getireceğini ve yağışların güneybatı kesimlerden başlayacağını kaydetti. Cuma gününden itibaren ise özellikle hafta sonunda Karadeniz üzerinden soğuk hava etkili olacak ve yağışların iç ve doğu kesimlere kayması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün muhtemelen uyarılar yapacağını belirten Acar, vatandaşların güncel bilgileri Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden takip edebileceklerini ifade etti. Özellikle Aydın, Muğla, İzmir’in güneyi ve Trakya’nın batısı için çarşamba günü sıkıntı yaşanabileceğini belirten Acar, Ankara’da ise bir hafta boyunca ciddi kar yağışı beklentisi olmadığını, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini söyledi.

Soğuk Hava Cuma Gününden İtibaren Ankara’da Etkili Olacak

Acar, cuma gününden itibaren soğuk hava beslenmesiyle hafta sonunda Ankara’nın yüksek kesimlerine kar yağışı ihtimali bulunduğunu da ekledi. Şiddetli yağışlar, özellikle Şile başta olmak üzere birçok bölgeyi etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Murat Acar, bu hava olaylarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sıcaklıklarının Mevsim Normallerine Yaklaşacak

Çarşamba gününden itibaren yeni bir yağış sisteminin etkili olacağını belirten Acar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yaklaşacağını, hatta batı kesimlerde normallerin üzerine çıkabileceğini tahmin etti. Yeni yağış sisteminin Akdeniz üzerinden gelmesi nedeniyle ılık hava getireceğini ve yağışların güneybatı kesimlerden başlayacağını vurguladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün muhtemelen uyarılara başlayacağını belirten Acar, vatandaşların güncel bilgileri Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden takip edebileceklerini söyledi. Özellikle çarşamba günü Aydın, Muğla, İzmir’in güneyi ve Trakya’nın batısında sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti.

Acar, cuma gününden itibaren özellikle hafta sonunda Karadeniz üzerinden soğuk hava etkili olacağını ve bu sayede yağışların iç ve doğu kesimlere kayacağını aktardı. Ankara için ise bir haftalık periyotta ciddi bir kar yağışı beklentisi olmadığını, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji Uzmanı Uyardı sert ve etkili yağışlı hava devam ediyor mu?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin