NATO Sözcüsü: ‘’Tarihin En Büyük Hava Kuvvetleri Tatbikatı Yapılıyor’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Sözcüsü Oana Lungescu tarafından 12-13 Haziran tarihlerinde 25 ülkenin katılımıyla hava kuvvetleri tatbikatının yapılacağı açıklandı.

NATO tarafından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ülkenin katılımıyla tarihinin rekor hava kuvvetleri tatbikatını düzenleniyor. 10 bin askeri personelin katıldığı hava tatbikatında 250 uçak kullanılacak.  Air Defender 23 adını alan tatbikata Almanya ev sahipliği yapıyor. Avrupa hava sahası olarak değerlendirilen alanda 2 gün boyunca devam edecek olan tatbikata ABD’de katıldı.

NATO Gövde Gösterisi Yaptı

12-13 Haziran tarihlerinde Almanya’da gerçekleştirilecek olan Air Defender 23 tatbikatı NATO sözcüsü Oana Lungescu tarafından duyuruldu. Yazılı açıklamada en çok dikkat çeken ifade NATO’nun en büyük hava tatbikatı oldu. Dünyanın tehlikeli olduğunun altını çizen NATO sözcüsü, ‘’NATO’nun tatbikat yapması hem önemli hem de gereklidir. NATO içerisinde yer alan müttefik ülkelerin savunmasının yapılacağı mesajını taşımaktadır. Air Defender 23 tatbikatı ile NATO üyelerinin ülkelerindeki her karış toprağın savunmasının yapılacağı mesajını göndermektedir’’ ifadelerini kullandı.

 

Avrupa ve Amerika Arasındaki Bağ Gösterildi

NATO Sözcüsü Oana Lungescu tarafından Air Defender 23 tatbikatının öneminin belirtildiği açıklamada, ‘’NATO üyeleri hem ülkelerinin hem de vatandaşlarını güven içerisinde tutmak istemektedir. Bu yüzden birlik içerisinde hareket ediyoruz. Güvenlik kriziyle karşılaşan bir nesil bulunmaktadır. Rekor olarak değerlendirilebilecek hava tatbikatı Almanya’nın NATO’ya verdiği taahhüdün göstergesi oldu. Avrupa hava sahasında gerçekleştirilen tatbikata Amerika Birleşik Devletleri de katılım gösterdi. Avrupa’nın Amerika arasındaki bağın güçlü olduğunu gösteriyor’’ şeklinde konuştu.

Air Defender 23 Planlaması Yapıldı

NATO’ya bağlı hava kuvvetlerinin eğitimi için Air Defender 23 tatbikatının gerçekleştirildiğini belirten NATO Sözcüsü Oana Lungescu, ‘’NATO kuvvetlerinin herhangi bir saldırıya karşı birlikte hareket etmesi içinde tatbikat önem taşıyor. 25 ülkenin katıldığı tatbikatta 250 uçak yer alıyor. Tatbikattaki uçaklar Almanya’daki hava üstlerine konuşlanacak. Kuzey ve Baltık Denizi’nin yanı sıra Güney Almanya’da da tatbikatlar düzenlenecek. Hava kuvvetlerine bağlı 10 bin personelin eğitimi sağlanacak. İnsansız hava araçlarının ve füze saldırılarına karşı koruma çalışması yapılacak. Esas olarak NATO müttefiklerinin birlikte olması ve herhangi bir saldırıya karşı hazır durumda bulunması tatbikatın amacıdır’’ diye konuştu.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NATO Sözcüsü: ‘’Tarihin En Büyük Hava Kuvvetleri Tatbikatı Yapılıyor’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin