Numan Kurtulmuş: “Milletin Beklentilerine Uygun Bir Yasama Dönemi Geçireceğimizi Umuyorum”

Numan Kurtulmuş
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın, TBMM Başkanlığı’na seçilen Numan Kurtulmuş‘u tebrik etmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Kurtulmuş, CHP heyetine teşekkür ederek ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Numan Kurtulmuş: “Bir Partinin Anayasası Olmaz; Milletin Anayasası Olur”

Yeni dönemde, öncelikli olarak yeni anayasa olmak üzere verimli bir yasama süreci temennisinde bulunan Numan Kurtulmuş, “Milli iradenin tecelligahı olan TBMM’de farklı düşüncelerimizle birlikte, karşılıklı anlayış içinde milletin beklentilerine uygun bir yasama dönemi geçireceğimizi umuyorum. Bu süreçte sivil, demokratik, kapsayıcı ve çağdaş bir anayasa yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. Siyasetteki birçok sorunun temelinde bu ihtiyaç yatmaktadır. Bir partinin anayasası olmaz, milletin anayasası olur. Mümkün olan en geniş mutabakatı sağlayarak, bu iklimi oluşturarak sürece katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Yeni bir Meclis içtüzüğü de önemli bir gerekliliktir. Bu konuda gerekirse ortak bir çalışma yaparak, ekim ayında Meclis’e sunmayı umuyoruz. Bu konularda başkanlık görevinin bana verdiği yetki ve sorumlulukların bilincinde olarak, siyasi partilerin çalışmalarında tarafsız bir şekilde görev yapacağım” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise yasama faaliyetleri sırasında hem grupları bulunan partilerin hem de grupları bulunmayan milletvekillerinin haklarının korunması konusunda Meclis Başkanı’nın desteğini beklediklerini ifade etti. Özel, demokratik bir yasama sürecinin sağlanması ve tüm vekillerin eşit şekilde katkıda bulunabilmesi için Meclis Başkanının desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Numan Kurtulmuş: “Milletin Beklentilerine Uygun Bir Yasama Dönemi Geçireceğimizi Umuyorum”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin