Okan Buruk: ‘’Üst Üste 7 Maçta Galibiyet Aldık’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk galibiyet serisinin devam etmesinden memnun olduğunu açıkladı. Trendyol Süper Lig’de Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray 2-0’lık skorla sahadan galip ayrıldı. Milli maç arası öncesi 3 puanı hanesine yazdıran Galatasaray moral depoladı.

Galatasaray’ın Galibiyet Serisi

Trendyol Süper Lig’de 8’inci hafta maçları oynanmaya devam ediyor. Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, Antalyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Hafta içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi a grubunda İngiliz temsilcisi Manchester United ile karşılaşan Cimbom sahadan galibiyetle ayrılmıştı. İngiliz devini kendi evinde 3-2 yenmeyi başaran sarı kırmızılı ekip tarihi bir başarıya imza attı. Galatasaray’ın Manchester United maçından sonra Süper Lig’de puan kaybetme ihtimali gündeme gelmişti. Lakin, Cimbom hata yapmadı ve 2-0’lik skorla Antalyaspor deplasmanını da geçti. Kritik maçın ardından değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Okan Buruk galibiyetten dolayı memnun olduklarını açıkladı.

‘’Antalya, Zor Bir Deplasman’’

Antalyaspor ile oynayacakları maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade eden Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, ‘’Türkiye’nin artık klasik hale gelen sorunlarından birisi de kötü zeminler oldu. Antalya’da hava sıcaklığının yüksek olması ile birlikte nem oranı da birleşti. Bu yüzden maçta yer yer tempo düştü. Antalya, zor bir deplasmandır. Rakibimiz, maçın başlangıcında bizi karşılamak için hamleler yaptı. İlk bölümde fazla üretken olamadık. Lakin, net pozisyonlar ürettiğimiz oldu. Maçın ikinci yarısında ise golle birlikte öne geçtik. Biz öne geçtikten sonra rakibimizin de net bir gol pozisyonu oldu. O esnada beraberlik olabilirdi. Akabinde biz 2-3 adet net gol pozisyonu yakalasak da değerlendiremedik. Antalya gibi zor bir deplasmandan galibiyetle dönüyoruz. Bizim ana hedefimizde 3 puanla geri dönmekti’’ diye konuştu.

Okan Buruk: ‘’Bizim Hedefimiz Şampiyon Olmak’’

Galatasaray’ın Süper Lig’de oynadığı son 7 maçtan da galibiyetle ayrıldığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, ‘’Galatasaray’ın ana hedefi şampiyon olmaktır. Bu yüzden puan kayıplarına ve mağlubiyetlere karşı tahammülümüz bulunmuyoruz. Hem Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyoruz hem de Süper Lig’de yarışın içerisindeyiz. Geride bıraktığımız 20 günlük süreçte 7 maç oynadık. Bu maçlarda olumlu yönde performanslar sergiledik. Galibiyet serisini devam ettirmek istiyoruz. Antalyaspor maçında oyuncularımın yorgunluklarını gözlemledim. Milli maçlar için verilecek arayı değerlendireceğiz, oyuncularımız dinlenme imkanı bulacak. Geri dönünce de galibiyetlerimizi sürdürmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Zorbay Küçük’ün Performansını Değerlendirdi

Süper Lig’de 8’inci haftada oynanan Galatasaray ile Antalyaspor maçında hakem performansı da dikkat çekti. Zorbay Küçük’ün orta hakemi olarak görev aldığı maçtaki tartışmalı pozisyonları değerlendiren Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk şu ifadeleri kullandı:

‘’Kerem Aktürkoğlu’nun hakem Zorbay Küçük ile olan konuşmasını görmedim. O esnada maça odaklanmıştım. Biz, geçmişi geride bırakarak maçlara çıkmayı arzu ediyoruz. Lakin, bazı olaylar unutulmuyor ve oyuncular tarafından hatırlanıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz sezonki 14 maç süren yenilmezlik serimiz Konyaspor maçında sona ermişti. O maçta da Zorbay Küçük görev almış ve rakibimize kırmızı kart çıkarmamıştı. O olayı hatırlamış olabilirler. Hakemlerimizin maçları art niyetli şekilde yönettiğine inanmıyorum. Muslera’nın içinde bulunduğu pozisyonla ilgili kırmızı kart kullanılması gerektiği söyleniyor.’’

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okan Buruk: ‘’Üst Üste 7 Maçta Galibiyet Aldık’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin