Özgür Özel: ‘’DEM ile Görüşmemiz Gizli Değil, Göz Önünde’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki grup toplantısında partililerle buluştu. Ülke gündemi ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, ‘’Bizim, bütün siyasi partilerle ilişkilerimiz bulunmaktadır. DEM ile ilişkimizde diğer siyesi partiler kadardır. Genel seçimlerde de benzer şeyler yapmaya çalıştılar, yalan içerikli videolar paylaştılar. DEM, yani o zamanın HDP’si ile gizli görüştüğümüzü yaydılar. Terör örgütünün adını anarak gizli görüşmelerden söz ettiler. Biz gizli bir şekilde görüşmüyoruz. DEM ile görüşmelerimiz göz önünde oluyor’’ dedi.

 

TBMM’de her hafta Salı günleri düzenlenen grup toplantıları siyasetin rotasını belirlemeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin son toplantısında ana gündem maddesi olarak yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 2 ay sonra yerel seçimler için sandık başına gideceğini belirten CHP Başkanı Özel, ‘’Yerel seçimlerde ülkemizin 81 şehrinin, 973 ilçesinin ve 394 beldesinin yöneticileri belirlenecek. Bu süreçte birileri tarafından siyasetin sert ve kutuplaştırıcı hale getirildiğini görüyoruz. Bize hareketlerde bulunarak tahrik etme peşindeler. Bu sayede esas konuların konuşulmasını engellemeye çalışıyorlar. Hem Recep Tayyip Erdoğan hem de Devlet Bahçeli’nin konuşmalarını dinlediğiniz de bunu görebilirsiniz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Bahçeli’nin üslubunu bugün gördük. Bahçeli bizim büyüğümüz, bu yüzden kızarak bu sözleri söyleseydi anlaşılabilirdi. Lakin, sözlerini promterdan okuması da bize vazife gibi geliyor. Bu denli harekette bulunması içten olduğunu değil, vazifesini yaptığını gösteriyor. İkisi de konuşmalarını promterdan okuyor. Onların istediği şekilde kavgaya karışacak ve o seviyeye düşecek değiliz. Biz, ülkemizin sorunlarını gündeme getirmeye ve bu konularla ilgili konuşmaya bakacağız’’ diye konuştu.

‘’Erdoğan, Yoksullardan Aldı ve Zenginlere Verdi’’

21 yıllık Ak Parti iktidarı boyunca paranın yoksullardan alınarak zenginlere verildiğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’Ülkemizin gelir durumunu ortaya koyan bir tablo bulunmaktadır. Dünyada, ekonomik gelir durumuyla ilgili 5 farklı kategori vardır. Ülkelerin gelişmişlik durumu belirlenirken gelir adaleti ve gelir tablosuna bakılmaktadır. Ülkemizdeki en yoksul yüzde 20 kesiminin içerisinde devletten sosyal yardım alamayanlar, yaşlılık, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın hiçbir şekilde geliri bulunmamaktadır. Aynı şekilde sadece asgari ücretle hayatını sürdürmek zorunda olan vatandaşlarımızda bulunuyor. En düşük seviyeden emekli maaşı alan vatandaşlarımızın bir bölümü de bu kısım içerisinde yer alıyor. Gelir durumu tablosunun ikinci ve üçüncü bölümlerinde ise asgari ücretle çalışanlar var. Asgari ücretin bir miktar üstünde yer alanlarda bu kategoride bulunuyor. Dördüncü kategoride ise tuzu kuru olan, kodamanlar yer alıyor. Bunların vergileri bankadan çekilmiyor. Canları istediği zaman vergi veriyorlar. En üst bölümde ise yüksek gelire sahip olanlar yer alıyor’’ diye konuştu.

CHP GENEL BASKANI OZGUR OZEL, TBMM’DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU. FOTO-ANKARA-DHA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’2022 yılı verilerine göre en yoksul olan vatandaşların yüzde 20 gelirinin yüzde 5.9’unu bu yüksek gelirliler alıyordu. En zengin dediğimiz kesim yüzde 49.8 oranındadır. Yani, yarısına denk gelmektedir. Bu durum gelir eşitsizliğinin ve adaletsizliğinin eşi benzeri görülmemiş olduğunu yansıtıyor. Rejimin adının demokrasi olduğu bir ülkede bu oluyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizdeki en zengin kategorisinde yer alan yüzde 20, gelirin yüzde 49’unu almaktadır. Geriye kalan yüzde 80 vatandaşa ise toplam gelirin paylaşılması söylenmektedir. Bu tablo geçen yıla göre hesaplandığında yüzde 1.8 oranında yoksul vatandaşın aleyhinde gelişti. 10 yıl öncesinin hesaplamasına göre ise yüzde 3.9 oranında aleyhe gelişme var. 21 yıllık Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti iktidarında gelinen nokta yoksullardan alınarak zengine verilmesi olmuştur. Biz bunun tam tersini söylemek isterdik, ama tablo ortadadır’’ ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: ‘’DEM Diyerek Ekonomiyi Gizlemeye Çalışıyorlar’’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından partisine yönelik eleştirilere de yanıt veren CHP lideri Özgür Özel, ‘’Önce Recep Tayyip Erdoğan sonra Devlet Bahçeli sadece tek kelime etmeye başladı. Varsa yoksa DEM’den bahsediyorlar. Bunun sebebi ise enflasyonu ve ekonomik sorunları unutturmaya çalışmaktır. Zamları gizlemek, açık ve sefalete katlanmaya devam etmek demektir. Yerel seçimleri kazanmak için hesap peşindeler’’ dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Genel seçimlerde de benzer şekilde hareket ettiler. Bize oyun verin yoksa bayrağımız indirilecek ve vatan bölünecek dediler. Tehlikenin büyük olduğundan söz ettiler. Mazot fiyatı 18 liraydı, şimdi 42 lira oldu. Biz, bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan Mehmetçiği de savunduk. Aynı şekilde ezanları okuyan müezzinin da hakkını savunan olduk. Vatanımız için cepheye gidecek olan, bedelli askerlik yoluna kaçmayan da biz oluruz. Recep Tayyip Erdoğan ve yanındaki Devlet Bahçeli birlikte promterdan okudukları yazılarda DEM demenin dışına çıkmıyor. Başka bir çare arayışı içine girmiyor. Gündemi ve ekonomiyi unutturmaya çalışıyorlar. Bizim bütün siyasi partilerle ilişkilerimiz bulunmaktadır. Aynı şekilde DEM ile ilişkimizde diğer siyasi partilerle olduğu kadardır. Genel seçimde bu yalanları yaydılar. Biz kimseyle gizli şekilde görüşmüyoruz, göz önünde görüşmemizi yapıyoruz. Randevu taleplerini değerlendirdik ve görüşöe yaptık. İkram edilen çayı içtik ve geri döndük. Meclis’in arka odalarında onlarda birlikte oturuyor, yemek yiyor ve sohbet ediyor. Kameraların önüne çıkıldığında ise sahtekar şekilde davranmaya başlıyorlar. Arka odalarda ise sohbet ediyor ve birbirleriyle can ciğer şekilde kuzu sarması ilişkiler kuruyorlar.’’

 

‘’Vatandaşlarımızın Asıl Sorunu Zamlardır’’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘’Ülkemizdeki vatandaşlarımızın asıl sorunu DEM değil. Vatandaşlarımızın asıl sorunu zamlardır. Bizim, DEM ile ilişkilerimiz kamera önünde de meclisin arka odalarında da aynıdır. Meclis’in arka odalarında birbirleriyle samimi olanların, kameralar açıldığında sahtekarca davranmasının takdirini milletimize bırakıyorum. Bizim tavrımız dürüsttür. Devlet Bahçeli DEM’den söz ederken, Recep Tayyip Erdoğan ise zamdan bahsetmektedir. Bugün itibariyle dana etinin kilosu 143 lira oldu. Devlet Bahçeli DEM derken, Recep Tayyip Erdoğan zam yapmaya devam ediyor. Zeytine yüzde 141 zam yapıldı. Zeytinyağına yapılan zam yüzde 180 oldu. Etin kilosu 600 liraya ulaştı. Patlıcana bile yüzde 123 zam yapılmış. Devlet Bahçeli şunu bilsin ki vatandaşlarımızın esas sorunu zamdır’’ şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel: ‘’DEM ile Görüşmemiz Gizli Değil, Göz Önünde’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin